EnerjiSA’nın elektrik kesintilerinden doğan yüksel voltaj nedeniyle evi yanan aileyi ziyaret eden Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, BEDAŞ yetkililerine verdi veriştirdi.

BEDAŞ’ın reklam ve ilan vererek, özür mesajları yayınlayarak insanları satın almaya çalıştığını belirten Muhtar Girgin, Karedeniz’in hiçbir ilini elektriksiz bırakamayacaklarını, siyasetçinin buna izin vermeyeceğini söyledi.

ENERJİSA yetkilieri çok pasif, çok yeteneksiz

Günlerdir elektrik kesintileri nedeniyle kenti karanlığa, susuzluğa ve soğuğa terk eden BEDAŞ yetkililerinin yeteneksiz ve beceriksiz olduğunu belirten Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, “Enerjisa insanları satın alarak, reklam ilan vererek bu işleri bitiremez. Enerjisa’ya hiç yakışmayan işler oldu Zonguldak’ta. Enerjisa yetkilileri çok pasif, çok yeteneksiz insanlarsınız. Zonguldak’ta birkaç insan satın alarak kandıracağınızı sanmayın. Bunun altında kalacaksınız.  Boy boy reklamlarla özür diliyor, dileme benden özür, işini hallet”

Ameliyatlar durdu, utanç verici...

Kesintiler nedeniyle BEÜ TIP Fakültesinin ameliyatları ertelemesinin utanç verici olduğunu, bu gerçekleri dile getiren ve kentin hakkını arayan yiğit adamlar aradığını belirten Girgin, “Üniversite hastanesi ameliyatları kesti, bu utanç verici bir olay. Bir şehirde böyle bir şey olmaması lazım. Başka bir şehirde böyle bir şey yapamazsınız. Karadeniz’ in hiçbir ilinde yapamazsınız kusura bakmayın. Siyasetçisi izin vermez. Ben Zonguldak’ta yiğit adam arıyorum” diyerek BEDAŞ’ı ve yetkilileri topa tuttu.

İşte Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin’in açıklamaları;

Sorunu yerinde incelemek için aile ile buluştuk. Enerjisa yetkilileri insanları satın alarak reklam ilan vererek bu işleri bitirebileceklerine inanmasınlar. Türkiye’nin en büyük kurumlarından biri olan Enerjisa’ya hiç yakışmayan işler oldu Zonguldak’ta. Bunun takip edilmesini istiyoruz. Biz satın alırız biz her şeyi hallederiz derlerse yok olur giderler bu şehirde. Türkiye’nin en kötü Enerjisa yetkilileri Zonguldak’ta bunu herkes böyle bilsin. Enerjisa’ya söylüyorum; Bir şehirde 7 gün 8 gün elektrik kesiliyorsa bir yerde sıkıntı vardır. Ben bunun işçi bazında olduğuna inanmıyorum. Yönetici bazında sorun olduğuna inanıyorum. Burada tüm halkın ayağa kalkması lazım, bu ev neden yanmış yetkililerin yerinde incelemesi lazım. Zonguldak’ı yok sayıyorlar, önemsiz bir il sayıyorlar. Enerjisa da bunlardan bir tanesi. Ama emin olun bunların altında kalacaklardır. Birileri çıkıp bunlara direnecektir. Bizde onlardan bir tanesiyiz. Kimse kusura bakmasın, biz bu hakkı yedirmeyeceğiz. Sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz. Enerjisa yetkilileri çok pasif, çok yeteneksiz insanlarsınız. Zonguldak’ta birkaç insan satın alarak kandıracağınızı sanmayın. Bunun altında kalacaksınız.

Mahallemizde elektrik kesintileri nedeni ile su kesintilerinin yaşanması da büyük ölçüde mağduriyet yarattı. Yüzölçümü çok büyük bir kent değil ki, 8 gün elektrikler kesik kaldı. Eleman ve ekipmanını ona göre ayarlarsın. Ama yazık günah 36 saat elektriği kesik olan mahalle sakinlerimiz oldu. Bir kabloyu bağlamaktan aciz. Enerjisa özel bağımsız bir kuruluş olduğu için belki Bakanlıkta buna bir şey söyleyemiyor. Bunları Enerji Piyasası kurumu denetliyorsa bir cezai işlem yapacaklardır. Ben canı yanmış, evi yanmış, cihazları yanmış insanların çıkıp ta Enerjisa’yı mahkemeye vereceğine inanıyorum. Boy boy reklamlarla özür diliyor, dileme benden özür işini hallet.

Üniversite hastanesi ameliyatları kesti, bu utanç verici bir olay. Bir şehirde böyle bir şey olmaması lazım. Başka bir şehirde böyle bir şey yapamazsınız. Karadeniz’ in hiçbir ilinde yapamazsınız kusura bakmayın. Siyasetçisi izin vermez. Ben Zonguldak’ta yiğit adam arıyorum. Evinde kesintilerden dolayı zarar görenler versinler mahkemeye. Bizde süreci takip ettirelim. Avukatlara da yardımcı olalım. Belki bir sıkıntı vardır. Belki bilerek yapıyorlar bunlar, bilerek yapan gitsin. Öyle bir şüphemiz var 36 saat 40 saat hangi ilde arıza giderilmemiş. Bombalanmış bir kent mi burası Zonguldak. Düşen direkler için deniyor ki direklerde temel yok. Temel yoksa ben mi araştıracağım bunu. Senin burada bunu takip eden ekibin olmalı. Çünkü biz yerelde işi takip etmediğimiz için. Gariban bu duruma düşüyor. Bu evin sahibi TIR’cı evine ekmek parası getirebilmek için ama evin bütün malzemesi yanmış. Yazık günah bunun vebalinin altında kalacaksınız.

Bedaş’ın ilanlarında tazminat ödeyeceğiz deniliyor. Bu şekilde başvuru yapıp da tazminatını alan var mı? Hayır hiç görmedim. Topluma hoş görünmek için yapıyorlar. Birilerini de satın alarak biz bir şey yaptık sanıyorlar. Göz yummakta suçtur. Yanmış bu adamın evi, ya evindeki çocukları zarar görseydi. Şimdi korkudan şalterleri kapatıp öyle uyuyorlar.

Editör: TE Bilisim