Zonguldak’ta son iki yıldır fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen, kopan elektrik direkleri günlerce kentin pek çok noktasında mağduriyetlere neden olmasına rağmen 5 Şubat tarihinde telekonferans yöntemi ile açılışlara katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri şaşkınlık yarattı.

Prog. Dr. Şaban Teoman Duralı, tüneller ve bir çok açılışı telekonferans yolu ile açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet olarak Zonguldak’a yaptığı yatırımları sıraladığı konuşmasında özellikle enerji yatırımlarıyla ilgili elektrik iletim hatları ve trafo merkezlerinin yenilendiğini söylemesi son iki yıldır sık sık ve günlere yaşanan elektrik kesintileri mağduriyetlerini akıllara getirdi.

Erdoğan yaptığı konuşmadı, “Zonguldak’ın merkez ve ilçelerindeki Elektrik iletim hatları, trafo merkezleri gibi alt yapılan yenilendi. Toplamda 326 milyon liralık yatırımla tamamlanan bu enerji projeleriyle Bakacakkadı, Perşembe ve Çatalağzı beldelerimize doğalgaz hatlarımızın resmi açılışını da buradan yapıyoruz.  Toplamda 3 milyar 404 milyon TL bu yatırımların Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” demişti.

Editör: TE Bilisim