İhaleden sonra kat artışı verdi…

Devrek Belediyesine ait Ankara asfaltı üzeri eski İtfaiye alanını satışa çıkaran AK Partili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ihaleyi alan Karagülmez İnşaat şirketinin talebi üzerine 5 kat olan imarı 8 kata çıkararak belediyeyi zarara uğrattığı iddia ediliyor.

İmar rantı önden değil, arka kottan veriliyor…

AK Parti hükümeti imar yolsuzluklarına müsaade etmeyeceklerini söylemesine rağmen bir çok AK Partili Belediye Başkanı, Belediyeye ait arsalara sattıktan sonra kat artışı vererek imar rantı sağlarken, Belediyeleri de bu yolla zarara uğratıyor.

Ereğli, Devrek ve Filyos’da imar rantı…

Zonguldak’ın coğrafi koşullarını imar rantına dönüştüren bir çok belediyede ön cepheden kot alarak kat artışı vermesi gerekirken, arka kottan alarak daha fazla kat veriyor. İmar kirliliğinin en çok yaşandığı şehirlerin başında gelen Zonguldak’ta Ereğli, Devrek ve Filyos’un AK Partili Belediyelerin yaptığı usulsüzlüklerin araştırılması isteniyor.

Yerel seçimler öncesi AK Partili olan Ereğli, Devrek ve Filyos da yaşanan usulsüzlere ve sağlanan imar rantlarına AK Parti’nin yetkili kurulları ve Milletvekillerinin ise ses çıkarmaması tepkilere neden oluyor.

Editör: TE Bilisim