Kdz. Ereğli’de Erdemir tarafından meydana gelen hava kirliliği vatandaşların tepkisine neden alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hava Kalitesi Ölçümü resmi verilerine göre Ereğli’de hassas seviyedeki kirlilik seviyesi sağlıksız seviyelere ulaştığı haberleri, Ereğlili vatandaşları endişelendiriyor.  

Erdemir tarafından yaşanan hava kirliliği nedeniyle Ereğlili vatandaşlar sosyal medya üzerinden ortak çevre platformu oluşturmaya başladı.

Erdemir’in havayı kirletmesine rağmen umursamaz halleri ve açıklama yapmaması vatandaşları endişelendirirken, hava kirliliği nedeniyle de hakarete geçtiler. 

Yaşanabilir bir Kdz. Ereğli olan sayfa ismini KDZ. Ereğli Çevre Platformu olarak değiştirdiğini açıklayan Ereğlili Çetin Yılmaz sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, '' Bir Yıla Yakın bir zamandır

Yaşanabilir bir Kdz. Ereğli' olan sayfamızın adı Bugünden sonra,

KDZ. EREĞLİ ÇEVRE PLATFORMU OLDU.

Kdz. Ereğli'de bulunan bir çok sivil toplum örgütü ve Ekoloji Dostu Kdz. Ereğli Çevre Platformunu bu akşam itibarı ile oluşturmuş bulunuyor.

Sayfamızı da bugünden sonra birçok sayfa Moderatörü olacak.

Daha çok Ereğli'nin çevre sorunları ve yaşadığımız hava kirliliğine yönelik paylaşımlar ve Toplumun ortak tepkisini göreceğiz.

Şimdi hepimize düşen bir görev var. Bu sayfayı daha verimli kullanmak ve üye sayımızı on binlere çıkarmak hepimizin görevi olacak.

Temiz hava solumak için hepimiz bu sayfanın sahibiyiz’’dedi. 

Editör: TE Bilisim