Tüketici Hakları Derneği  Zonguldak şubesi yönetim kurulu adına Ali Topaloğlu, bir açıklama yaparak Zonguldak ve Çaycuma Belediyesi tarafından suya yapılan zamlara tepki gösterirken, Eren ve ÇATES'in Metropolitan Belediyeler Birliği'nin enerji bedelinin ödemesi önerisinde bulundu.

Topaloğlu, "Kimse bize ayar veremez" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak Belediyesinin 2023 Bütçesinde suya %190 zam yapılması öngörülmüştür. Bu zammı kabul etmek mümkün olmadığı diğer ilçe belediyelerinin astronomik zamlar yapmasını kabul etmek mümkün değildir.
Son günlerde Zonguldak Belediyesinin yapmış olduğu bu akıl almaz zammı örtmek yada haklı gösterme çabalarını üzülerek izlemekteyiz. Bu anlamda İlçemiz Çaycuma Belediyesi ile bir karşılaştırma bu zamma meşruluk kazandırma çabalarını asla iyi niyetli olarak görmüyoruz.
Bu anlamda gerek derneğimize gerekse de bileşeni olduğumuz Demokrasi Platformuna ayar vermek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu polemikleri yapanları geçmiş arşivlere bakmalarını öneriyoruz. Baksınlar biz zamlar konusun da ne demişiz.
Zonguldak Belediyesi kötü yönetiminin faturasını bizlere kesmek istiyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bu zam makul kabul edilebilir bir seviyeye çekilinceye kadar gündemde tutacağız. İptali için yasal yollara başvuracağız.
EREN ENERJİ VE CATES TERMİK SANTRELLERİ; ZONGULDAK METROPOLİTAN BİRLİĞİ BARAJINA VERİLEN ELEKTRİK ENERJİSİNİN BEDELİNİ ÖDESİN!

Yıllardır Zonguldak halkı kömürle üretim yapan bu iki santralın ürettiği kirliliğe katlanmakta, Çocuklar kanser olmakta. Bu şirketler karlarına kar katarken bizler yoksulluk içinde yaşarken, Bizim sırtımızdan üretilen elektriğe korkunç fiyatalar ödüyoruz. 
İLİMİZ VE İLÇELERİNE SU İLE İLGİLİ BİRİMLERE ÜCRETSİZ ELEKTRİK ENERJİSİ VERİLMELİDİR!
Bu soru çözüldüğünde zaten su fiyatları aşağı düşecek ve tüketiciler ucuz suya ulaşabileceklerdir."

Editör: TE Bilisim