İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’in Varlık Fonu aracılığı ile TTK’ nın özelleştirilerek Çin’ li şirketlere satışının yapılacağı sözlerini TBMM Meclis kürsüsüne taşıdı.

Yaşar, ‘Kömür denince aklımıza Zonguldak geliyor. Zonguldak il Başkanımız Yavuz Erkmen diyor ki, Zonguldak yıllardır emeğin ve alın terinin başkenti olarak bilinmektedir. TTK Kömürü Ereğli ve Karabük’te  iki adet demir çelik fabrikası kurmuştur. Bu güne kadar Zonguldak hep kömürle iç içe yaşamıştır. Zonguldak demek kömür demek. Son dönemlerde sanki, Zonguldak kömürlerinin özelleştirilmesine yönelik bir bilgi var. Ve hatta Varlık Fonunun oluşturduğu Maden Holding Şirketine devredileceği söylentisi var.

KİT Komisyonunda biz görüyoruz. Türkiye Kömür İşletmeleri Zonguldak’ta zarar ediyor. Geçmişte de gördük ki siz bu zarar eden kuruluşları özelleştirme adı altında satışa çıkardınız. Anadolu da bu tür işletmelerde çalışanların maalesef sayısı sıfır. Zonguldak’ın da diğer yapılan özelleştirmeler gibi olmasın isteniyor. Gerek işçiler gerek işçi temsilcileri Zonguldak için bu özelleştirmeye karşı olduklarını söylüyorlar. Ve diyorlar ki Türkiye’de üretilen Taş kömürü Türkiye’ nin sadece %10’unu karşılıyor. Bunun yerine lütfen bu işletmelere yatırım yapın. Çünkü Türkiye’deki taş kömürünün kalitesi dünya standartlarına baktığımızda oldukça yüksek. Bugün Türkiye çok ciddi oranda da ithal kömüre muhatab. Dolayısı ile kendi kaynaklarımız varken ithal kömüre milyon dolarlar ödüyoruz. Bunun yerine Zonguldak Milletvekilimizde burada (Ak Partili Milletvekillerini gösteriyor) devlet yatırım yapsın teknolojisini geliştirsin, birim başına düşen üretim maliyetleri düşsün, Zonguldak’ta üretim devam etsin. Zonguldak’a inşallah güzel haberler verelim. Zonguldak’ın da yüzü gülsün diyor Zonguldak İl Başkanımız sayın Yavuz Erkmen.’

Editör: TE Bilisim