Kovid-19 salgını ve mevsimsel nedenlerle kabaran elektrik faturalarını şişirecek yeni bir karar daha alındı. Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama, seyahat, dernek aidatı gibi keyfi harcamaları 5 yıl daha elektrik faturalarına eklenecek.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen alınan bu kararı eleştirerek, 'Millet bir taraftan salgın nedeniyle hastalanmamak için uğraşırken, bir taraftan da pandeminin getirdiği ekonomik zorluklarla uğraşıyor. Millet ekonomik anlamda perişanlık içinde. Bu durumda gelen elektrik, doğalgaz başta olmak üzere faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünürken ödeyemeyenlerin ise elektrik ve doğalgazları kesiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih DÖNMEZ 2020 Yılının ilk 9 ayında 2,6 milyon elektrik, 600 bin abonenin ise doğalgazının kesildiğini açıkladı. Yani toplamda 3 milyon 200 bin abonenin elektrik ve doğalgazı kesildi.

Böyle bir durumda iktidar partilerinden beklenen nedir?

Faturaları ucuzlatıcı, insanımızın gelirini artırıcı önlemler alması değil mi ? Ama milletimizi düşünen iktidar öyle bir karara  imza attı ki yok artık dedirterek milleti ne kadar düşündüğünü gösterdi. Şöyle ki Elektrik Dağıtım Şirketleri, şirketin temsil ağırlama, ilan, dernek aidatı, noter masrafı gibi giderlerini 2021-2025 yılları arasında 5 yıl daha faturalara yansıtabileceği kararı alındı. 2020 yılı sonunda biten süreyi millet kaldırılacak dolayısıyla faturalar ucuzlayacak diye beklerken 5 yıl daha uzatılma kararı ile, yine aynı durumla aynı faturalarla baş başa kaldı, Yük elektrik ve doğalgaz kullanıcısına, yani millete. Vatandaşımız her gün değişik sektörde örneğini görüyor. Artık yük dayanılmaz noktaya geldi. Biraz insaf. Millet böyle mi düşünülür. Şirketin kendi yaptığı masraflar kendi gideridir dolayısıyla faturalara kesinlikle yansıtılmamalıdır. Milletimizin, hemşerilerimizin takdirlerine sunuyoruz.' dedi.

Editör: TE Bilisim