İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yerel seçimlerde ittifak görüşmeleri sona erdi. Buna göre ittifak yapılan iller arasında Zonguldak’ta var. Yapılan anlaşmaya göre ittifak yapılan şehirlerde CHP’nin aday adayı olup aday gösterilmeyen isimler oyları bölmemek ve teşkilata zarar vermemek amacı ile İYİ Parti’den aday olmayacak diye duyurmuştuk.
Kilimli Belediyesi İçin CHP’den aday adayı olup aday gösterilmediği için İYİ Parti ile görüşen ve İYİ Parti’de kesin aday gözüyle bakılan Erdinç Kargidan aday olamayacak mı? Genel Merkez ne karar verecek şeklinde sorular meydana çıkarken İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen açıklama yaptı.
Gelecek Görüşmeleri Etkileyecek Peki Anlaşmadan Öncekiler?
“İttifak görüşmelerinin sonuna geldik. Ama henüz il teşkilatları oturup görüşerek bir karara varamadık. Merkez’de aday çıkartmayacağız bu kesin ilçelerdeki adaylık görüşmelerinde de ne yapacağımızı önümüzdeki zaman gösterecek. Şimdi Genel Merkez tarafından yapılan bir anlaşma var buna göre CHP’den aday adayı olan İYİ Partiden aday olamayacak diye. Önümüzdeki görüşmeleri bu karara göre yapacağız. Ama bu karar geçmişte yaptığımız görüşmeleri etkiler mi adaylarımızı geri çeker miyiz bunun hakkında birşey söylemek mümkün değil. Biz isimleri Genel Merkez’e gönderdik. Değerlendirilip uygun bulunan isimler açıklanacak. Dün yapılan anlaşma önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmeleri etkileyecek ama geçmişte yaptığımız ve genel merkeze gönderdiğimiz isimler konusunda konuşmak şuan için mümkün değil.” dedi

Editör: TE Bilisim