Bir süre önce İktidar partili Milletvekillerinin EYT ile ilgili İyi Partinin açıklamalarını şahsi olarak alan ve kişisel eleştirileride bulunmasını da eleştiren Erkmen, ‘Biz milletin dertleriyle ilgileniyoruz. Onları değil, milleti dinliyor, onları duyuyoruz. Bugün millet zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyor. Ekonomi berbat, insanlar karnını doyurma derdinde. İş yerleri birer, birer kapanıyor. İnsanlara hacizler, icralar geliyor. İşçiler işten çıkarıldı, sigortalarını olmadan cüzi ücretle geçinmeye çalışıyorlar. Gençler işsiz, seçimlerde bizzat iktidar partilerini tarafından verilen 3600 ek gösterge, Emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilikte intibak gibi sözler hayata geçirilmedi. Bize laf yetiştirenlere tavsiyemiz, bize laf yetiştireceklerine, buna vakit ayıracaklarına milletin sorunlarına eğilsinler. Millet mutlu olursa ona göre zaten gereğini yapar.

Bizim üzüntümüz kendilerinin söz söylemesini hak görenlerin, karşı eleştiriye tahammülsüzün örneğini görmüş olmamızdır.

Muhalefet olarak konuşmaya gerek yok. İktidar partilerine oy vermiş arkadaşlarımıza soralım, elini vicdanına koyarak aklıselim düşünen herkese soralım şu anda durumlarından memnun olan var mı?

Hayat pahalılığından, ekonomideki başıbozukluktan memnun olan var mı? Ülkemiz kaynaklarını tüm vatandaşlarımıza eşit olarak dağıtıldığına inanıyorlar mı? Yoksa bunların birkaç kişiye verildiğini mi düşünüyorlar? Gençlerimiz, çalışanlarımız, emeklilerimiz, geleceğe umutla bakıp bir çıkış yolu görebiliyorlar mı?

Dolayısıyla şahıslarla değil biz kurumsal olarak siyasete önem veriyor, siyasi çekişmeyi değil birinci sıraya milletin sorunlarını koyuyoruz.’ Dedi.

Ak Parti Milletvekillerinin iktidar olarak kişilere değil de sorunlara yönelik gündem belirlemeleri gerektiğine dikkat çeken Erkmen geçtiğimiz aylarda sorduğu ve Zonguldak’ta Valiliği döneminde yapılan ancak tamamlanmayan yatırımları sormuş kişisel eleştiride bulunan Milletvekillerinden hala bir cevap gelmemişti.

İşte Erkmen’in iktidar milletvekillerine soruları; ‘ Havaalanından, Ereğli deki Tersane Bölgesine, Şehir de denize dökülen (Polis evi yanı) çöplerin tesis kurulup Sapçaya taşınmasından, Devrek - Çaydeğirmeni arasında işletmelerin kurulmasına kadar emeğimiz olan daha pek çok konuyu anlatırdım ama bunlardan daha önemlisi benim için tayinim çıktığında binlerce kişinin Valiliğin önünde gösterdiği sevgidir. Bu benim için yeterlidir. Yaptıklarımı değil de, keşke yapamadıklarımı sorsaydılar. Uzun emeklerim sonunda bütün alt yapısını hazırlayıp yatırım yapmaları için Devletin Resmi makamlarına bizzat müracaatlarını yaptırdığım LUKOİL firmasına ve Rus NLMK isimli Demir Çelik Firmasına neden bu yatırımların yaptırılmadığı o zaman benim de sorma hakkım doğardı .( İstenirse Resmi Müracaat Tarih ve Numaralarını verebilirim )

Evet, bunlar niye yapılamadı. Yapılsaydı binlerce kişinin çalışacağı bu tesislerin Zonguldak’a yapılmamasının yani Zonguldak ‘ın yaklaşık 12 yılının boşa geçirilmesinin sorumlusu kim? Zonguldak göç veren bir il olarak görülüyor. Bu yatırımlar o dönem olsaydı şu anda Zonguldak göç alan mı, göç veren mi bir il olurdu. Bugün yapılanlara seviniyoruz. Emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Peki, 12 yılın boşa geçmesinin hesabını kim verecek.

Biz şimdi geleceğe bakıyoruz. Zonguldak halkı her şeyi görüyor, izliyor. Milletin derdi Yavuz Erkmen’ nin – Hamdi Uçar’ ın ne yapıp yapmadığı değil, AKP’ nin şu anda millet için ne yaptığıdır. Millet karnını nasıl doyuracağının derdindedir. Halkımızın vereceğe karara saygımız sonsuzdur. Bizler milletimizin yanında olup, onların yaşadığı sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletimiz Genel Başkanımız Sn. Merak Akşener’e ve İyi Partiye güvenmektedir. Biz o güveni boşa çıkarmayacak çalışmalar içindeyiz.’ Dedi.

Editör: TE Bilisim