Evinde çalıştırdığı işçiyi Temsilci yaptı!

TTK’nın vukuatlı Müessese Müdürü Fazlı Uncu, kendi bölgesinde yapılan Amele Birliği seçimlerine müdahale ederek evinde çalıştırdığı aynı zamanda Hakan Yeşil’in de akrabası olduğu iddia edilen Yalçın Y.’i seçtirdiği iddiaları madenciler arasında huzursuzluğa neden oldu.

Her geçen gün artan zararı ile Ankara’nın işçi alımına sıcak bakmadığı TTK’da ahbap çavuş ilişkilerinin iş barışını nasıl etkilediği ortaya çıkıyor.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun A takımında bulunan Armutçuk Müessese Müdürlüğü döneminde kurumun aracı ile İstanbul’a özel bir iş için giden Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu TTK Teftiş Kurulu’na verilmiş ancak uyarı cezası almıştı.

Uyarı cezası alan Fazlı Uncu Karadon Müessese Müdürlüğü görevinde de maden ocaklarında üretimde olması gereken işçileri 2 hafta boyunca evinde çalıştırdığı kamuoyuna yansımıştı.

Evinde çalışan işçi Yeşil’in akrabası!

Son yapılan Amele Birliği Karadon Temciliği seçimlerinde Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun evinde çalıştırdığı isimler arasında bulunan Yalçın Y.’nin Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Hakan Yeşil’in akrabası olduğu iddia edildi.

Evinde çalıştırdığı işçiyi Temsilci yaptı!

Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun, Ereğli Kömür Havzası Amele Birliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, sandık ve şube organlarında 2021-2024 dönem için yapılan Karadon Temciliği seçimlerinde evinde çalıştırdığı maden işçisi Yalçın Y.’in seçilmesi için özel çaba harcadığı iddia edildi.

Yeşil Uncu’ya, Uncu Yeşil’e aşık!

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda üretim artışı, iş barışının sağlanması ve kurumun zararının aşağı çekilmesine yönelik çalışmalar olması gerekirken, Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in kendisi dışarda lambası ocakta mesai yapması olayını örtbas ederek işten atılmasının önüne geçtiği de iddialar arasında yer aldı.

Evinde çalıştı, Uncu diyet mi ödedi!

 Zonguldak’ta çok ciddi istihdam sorunu yaşanmasına rağmen AK Parti Zonguldak Milletvekilleri TTK’ya işçi aldırarak sorunu çözmek için çaba harcarken, Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in akrabası olan evinde çalıştırdığı işçiyi Amele Birliği’ne taşıması madenciler arasında tepkilere neden oldu.

Editör: TE Bilisim