Pandemi sürecinde marketlerin vatandaşları soyduğunu belirten Topaloğlu,  “Salgın döneminde özellikle zincir marketler vatandaşı soyup soğana çevirdi. Geliri azalan işsiz kalan Tüketiciler perişan oldu. Ülkeyi 20 Yıldır tek başına yönetimin bugün ah vah etmesini asla kabul etmiyoruz. Bu yaşananlardan sorumlusunuz. İktidar sahipleri ‘tavşana kaç taziye tut' misali davranarak vatandaşın kazıklanmasına seyirci kalıyorlar. Siz serbest piyasa diyorsunuz. Ardından fahiş fiyat diyorsunuz. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz”

Tüketicileri kandırmaya yönelik…

Fahiş fiyatları önleyecek hiçbir yasa yok söyleminin tüketicileri kandırmaya yönelik bir söylem olduğunu iddia eden Topaloğlu, “Tüketicileri kandırmaya yönelik bir söylemdir. Zincir marketler kendi aralarında gizli anlaşmalar yaparak yoksul ve dar gelirli Tüketicilerin sırtından karlarına kar katmaktalar. Devlet, vatandaşını korumak için gerekli tedbirleri almalı vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Tüketim Kooperatifleri kurmalıdır. Bizim anlamadığımız bir şey, zincir market ülkenin her noktasına binlerce mağaza açıyor. Bu kadar sermaye birikimini biz Tüketicilerin sırtından yapıyor.

Bu kadar vergi toplayan devlet vatandaşını korumak için kooperatif kuramıyor. Anlayan varsa bizlere de anlatsın”

Zincir marketlere seslenen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, “Zincir Marketlere sesleniyoruz. Elinizi vatandaşın cebinden çekin. Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz vatandaşın soyulmasına seyirci kalmayın.

Soygun sadece marketlerde değil her türlü mal ve hizmet alımında vatandaş soyuluyor. Devleti yönetenler seyir ediyor. Biz Tüketici örgütleri bu duruma seyirci kalmayacağız. Tüketicilerin sağlıklı ve güvenli ürüne, gıdaya ulaşması için her türlü girişimde bulunacağız. İlimiz de de Fiyatlar yüksek seyir ediyor. Tüketiciler sağlıklı ve dengeli beslenemiyor. Bu konuyu bizler sürekli gündemde tutmaktayız. tutmaya da devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim