Başkan İstifa et…



Almanya’daki Zonguldaklılar, Mahkame tarafından ‘Dolandırıcılık’ cezası alan Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak’ın istifa etmesi gerektiğini söylediler.



Zonguldaklı olan Seyfi Danışman adlı vatandaşı dolandırdığı için 30 bin euro para cezasına çarptırılan Dernek Başkanı Mehmet Karakulak’ın istifa etmesi bekleniyor.



Sosyal medya hesaplarından AKP Zonguldak Milletvekillerine de seslenen gurbetçi Zonguldaklılar, SOMA Faciası nedeniyle Dernek adı altında yardım toplandığını ancak akıbetinin belli olmadığını söylediler…



 



İşte, Zonguldaklı olan Hayati Yılmaz adlı gurbetçinin sosyal paylaşım sitesindeki istifa daveti;



 



ZONGULDAK ADINI KiRLETTiLER



Bir süredir hakinda iddialar olan,merkezi Almanya Gelsenkirchen`de bulunan Avrupa Zonguldaklılar Dernegi Baskanı Mehmet Karakulak hakkında Alman Mahkemesi tarafından dolandırıcılık sucundan 30 Bin 141 Euro cezaya carptırıldı..



Zonguldak şehrinin adini kullanan dernegin baskanının bu suc karşısında derhal istifa etmesi gerekiyor.

O istifa etmiyorsa diger yönetim kurulu üyeleri bir karar alip bu sahsi başkanlıktan düşürmeli hatta üyelikten cıkarılması gerek.



Eger mahkeme kararına ragmen hala bu kisiyi savunan yönetici veya üyeler varsa ben sahsım olarak onlardan da süphe ederim.

Cünkü bu yolsuzluk bir kisi ile sinirli olmayabilir.

Daha öncede hakkında SOMA FACiYASI icin toplanan yardim paraları akıbeti de varken,Mehmet Karakulak`in derhal istifası istenmeli..



Mahkeme kararını kendi avukatıma danıstım.sucu sabit gözüküyor diye onayladı..



Kaldi ki ; hic böyle suc islememis olsaydi bile,Zonguldak adini kulanan bu dernegin sadece etiket dernegi oldugu,gelen milletvekileri karsılama komitesinden baska hic bir vasıfları ve misyonu bulunamadığına bizzat sahidim.



Almanya`nin sosyal kültür dernekleri hakkında bir sürü tesfik ve imkanları varken Zonguldak`da ki dernekler bu dernegin kat ve kat üstünde faaldir..

Gelsenkirchen`de bir kücük dernek kahvesi bulunan bu dernegin kimlik sorunu yasayan,uyturucu tehlikesi altında olan genclere cocuklara hic bir katkisi yok..



Zonguldak ile baglantısı sadece AKP milletvekilleri ve Belediye Baskanları..

Senede bir bir kac sanatcı getirip onları davat ederler o kadar.



Zonguldak Sehrinin bu sekilde Yurt disinda anılması beni bir ZONGULDAK`li olarak rencide ediyor..

Rencide olmayanlar ayni yolun yolcusudur..



Daha öncede,Shalke Pazarından aldıklari eski cihazlarla Zonguldak köylerinde yardim adi altında bir kac faaliyetleri olmus bu cihazlar bozuk cıkınca tepki toplamıslardı.



AKP Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR`in akrabası olduğu söylentisi var.Bunca camura bulaşmış bu isim hala Zonguldak`i temsil eden bir derneğin başkanı ise bunu kim yada kimler koruyor ?



Madem dernek yöneticileri AKP`li vekillerin ağzına bakıyorlar,AKP Zonguldak Miletvekilleri de bu konuda yaptırım uygulaması gerek..

Yada derneğin adini değiştirsinler ne yaparlarsa yapsınlar..



Zonguldak ismi ,her Zonguldaklıyı temsil eden bir değerdir..



Hayati YILMAZ



18622196_10155296713302068_4119390927860274887_n
Editör: TE Bilisim