Özel Haber...



 



Zonguldak'a şehir dışından gelen et arabalarının resmi kurumların mesailerinin bitiminin hemen ardından sevkiyat yapmaları dikkat çekiyor.



Normal kapalı kamyonet araçlarla Cuma akşamı 17.40 saatlerinde Madenci Anıtı'nın hemen yanında durarak saatlerce et sevkiyatı yapan Ankara plakalı aracın Soğuk hava depolu olup olmadığı merak edilirken, üzerinde " parça eşya taşıma " gibi hiç bir ifade bulunmaması dikkat çekti.



Ankara plakalı beyaz bir araçtan saatlerce et beğenen bazı marketlerin kasap reyonu, beğendiği etleri basit bir eşya taşıma aracında dakikalarca yol ortasında bekletmesi tepkilere neden oldu.



Uzun süredir Zonguldak Mezbahanesi'nin de tam randımanlı hizmet vermemesi nedeniyle Zonguldak'ta hayvanların nerede ve nasıl kesildiğini, hastalıklı hayvanların ise tespitinin nasıl yapıldığı sorularını da beraberinde getiriyor.



Konunun uzmanları, Zonguldak'ın Kaçak et ve hastalıklı hayvan cenneti olduğunu sürekli gündeme getirip yetkililerin halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bu konun üzerine gitmeleri istenmesine rağmen, hiç bir denetim yapılmaması tepkilere neden oluyor.



Zonguldak Mezbahanasi'nin de tam randımanlı çalışmaması nedeniyle Zonguldak Merkez'de çok ciddi oranda kaçak kesim yapıldığını, aynı oranda da dışardan Zonguldak'a et girişi yapıldığını doğrular nitelikte.



CEMALETTIN



Göreve yeni atanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı'nın Zonguldak'ta hasta olup olmadığı belli olmayan kaçak etlerin ve dışardan hiç bir hijyen koşullarına uymayan et girişlerini kontrol altına alması bekleniyor.



et-5et et-1 et-3
Editör: TE Bilisim