Ereğli'li Mustafa Uysal, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a iskelenin onarım ihalesi öncesi rakamların şişirilip şişirilmediğini sordu.



Muhammen bedelin 250 bin lira olarak tespit edildiğini ancak yapılan bazı görüşmelerin ardından bu rakamın 600 bin liraya çıkarıldığını, evrakların çöpe atıldığını iddia eden Mustafa Uysal, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a konuyla ilgili 10 zor soru sordu.



3 Ağustos tarihinden bu yana Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu sorulara yanıt vermedi.



İşte Mustafa uysal'ın soruları...



İSKELEDEN PİS KOKULAR GELİYOR!!!!

BİRİ BU İHALE SÜRECİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN…



Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından uzun yıllardır işletilen 126 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde iskelenin hasarlı bölgesinin onarılması ve İskele Kuzey ucu Deniz tabanı Korunmasını içeren ihale hazırlıklarına başlanıldı. Konu ile ilgili olarak ihale kapsamı gereğince öncelikle tahmini bütçe oluşturulması gerekiyor. İlk tahmini bütçe oluşturulmasında 250 bin TL’lik rakam belirlenmesine rağmen, daha sonraları bu rakamın yaklaşık 600 bin TL’ye çıkartılma çabaları kafaları karıştırdı. Bu ihale hazırlığı kapsamında yapılabilecek olası bir hatanın ve-veya menfaat çıkar oluşumunun önüne geçmek adını soruyorum,



1- İhale kapsamında bahse konu iskele için ilk önceleri 250 bin TL tahmini ihale bedeli öngörüldü mü?



2- 250 bin TL çıkartılan tahmini ihale bedeli sonrası ne oldu da bedel yaklaşık 600 bin TL’ye çıkartıldı?



3- Bu rakamın iki katına çıkması, Belediyedeki ilgili müdürün şehir dışında bu işi yapabilecek olan firmayı ziyaret etmesi sonrası olduğu iddiası doğru mu?



4- Tahmini bedel sonrası Belediye’de hangi üst düzey yetkilinin yakın akrabasının bu bağlantıda ismi geçiyor? İsmi bende saklı olan firmayla ilgili müdür iletişime geçti mi?



5- Hazırlanan teknik şartname ismi bende saklı olan firmanın hazırladığı şartname mi? Şartname bir firmayı öne geçirecek şekilde mi hazırlandı?



6- Bahse konu ihaleye girecek firma sayıları azaltılmak ve rekabeti azaltmak için Teknik Şartnameye hangi maddeler eklendi?



7- İhale şartnamesini hazırlayan Müdür, Belediye yapılan 19. Belediye Görevden alma ve Görev Değişikliği festivali kapsamında görevden alınıp, başka müdürlüğe gönderilmesi üzerine ne yaptı?



8- Devlette devamlılık esası olması gerekirken, Görevden alınan Müdürün ihaleyi EKAP’a ( Elektronik Kamu Alımları Plartformu) girmeden Yaklaşık Maliyet evraklarını imha ettirerek çöpe attırdı mı?



9- Bu evrakların çöpe atılması ihalenin yapılmasını engellemek için mi, yoksa bu belgelerle kurulan tezgahın anlaşılacağı riskine karşı mı yok edildi?



10- Bu evrakların çöpe atılmasıyla ilgili temizlik görevlileri sorgulandı mı?



Bu soruları elbette çoğaltabilirim. Ancak uzun zamandır bu ihale çalışmasını izliyorum. Müdür değişikliği ile birlikte olay arap saçına döndü. Bende kamu vicdanı adına, bu ihale ile ilgili birilerinin özel çalışmalar yaptığı bilgisine ulaştığım için, bu ihalenin yeniden gözden geçirilmesini öneriyorum.



Bende birileri gibi olay sonuçlandıktan sonra bunları kaleme alabilirim. Elbette o zaman Kamu adına faydalı bir iş yapmış olmam. Ama yinede şahibe detayları olan, sonuçlanıp ve biten ihalelerden siz okurlarımıza bilgi vereceğim… İzlemeye devam edin…
Editör: TE Bilisim