Zonguldak- Kurucaşile”ye 145 km. yol projesi



Zonguldak’tan Kurucaşile’ye 145 km’lik proje olduğunu belirten Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü Hüsamettin Özendi, “Asıl büyük projeniz Saltukova havaalanına kadar olan kesim. Onun toplam uzunluğu 145 kilometre Yarın Zonguldak'ta Bartın'a kadar olan Kurucaşile”ye kadar olan yol 145 kilometre” dedi.



 



10 Tünel projesi daha…



Kilimli-Saltukova arasında 19 tünel daha yapılacağını belirten Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü Hüsamettin Özendi, şunları söyledi: “Kilimli ile Saltukova arasında da 10 tane daha tünelimiz olacak. Aralarında projesi 2 ay içerisinde tamamlanmış olacak. Yoğun bir şekilde sondajlar devam ediyor. Tahmin ediyorum iki buçuk ay içerisinde bizim projeyi tamamlayıp getirirlerse teslim ederlerse, ki bu çok büyük bir iş 2 milyar lira civarında olacak Büyük bir ihtimalle genel müdürlüğümüzün bir ihalesi olacak Burada. İnşallah o ihaleyi de Önümüzdeki aylar içerisinde gerçek değiştirirsek Önümüzdeki sezon devamında da Kilimli hattında çalışmalara başlayacağız.”



 



Üzülmez-2 açılıyor…



“Zonguldak girişinde bulunan Üzülmez tüneline trafiği açtık bir nebze de olsa trafiği rahatlattık. Şimdi 2. tüpte de çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Önümüzdeki 15 gün süre zarfında da iki tüpün trafiğe açmayı planlıyoruz ona da verirse inşallah Zonguldak’ın Ankara girişinde bir rahatlama sağlayacağız”



 



6 Tünel, 4 viyadük, 5 kavşak yapılacak



Zonguldak Çevre yolu konusunda önemli açıklamalarda bulunan Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü Hüsamettin Özendi, Zonguldak çevre yolunu ikinci makas mevkiinden başlayacağını söyledi.



Özendi, “Çevre yolu ikinci makasın oradan girecek ondan çıkacak toplam 17 kilometre uzunluğunda olacak çevre yolu muz. 17 kilometrenin hemen hemen 10 kilometresi tünel ile geçilecek. 12 kilometre sağ tüp ve 10 kilometre sol tüp olmak üzere toplamda 20 kilometre tünelimiz olacak. Orada kavşakları mı olacak alt ve üst geçitlerin Biz olacak ve çok devasa bir proje olacak ve Zonguldak rahatlatacak projede bu diye düşünüyorum Çünkü şehir içinde kilitlenip kalıyor trafik. Ereğli tarafından gelen trafik Zonguldak şehir İçine girmeden çevre yolundan Devrek'e Bartın'a devam edebilecek veya Bartın'dan gelen trafik Zonguldak şehir içerisinde girmeden çevre yolundan Ereğli'ye geçebilecek. Projede 6 tane tünel 4 tane viyadük var, 5 tane kavşak var projede. Toplam uzunluğu ise 16 kilometre” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim