TOKİ Üzülmez Konutları inşaatında "Kaçak su" kullanıldığı ve Şenol Şanal'ın bu dosyayı Cumhuriyet Savcılığı'na vermesi gerektiğini belirten Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin'in bomba açıklamalarının ardından Şenol Şanal bir haftalık izne ayrıldı.



14 Haziran 2017 tarihinde Zabıta tarafından fotoğraflanan ve tutanak altına alınan Kaçak Su dosyasını yaklaşık 15 gündür bekleten Su İşleri Müdürlüğünden Sorumlu Beledile Başkan Yardımcısı Şenol Şanal'ın, Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin'in açıklamalarına yanıt vermek vermek yerine izne ayrılması manidar bulundu.



 



İşte Okan Girgin'in açıklamalarından bir bölümü;



Kaçak su ihbarını ilk kez Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e söyleyen benim. Vatandaşın bana yaptığı ihbarı bende Belediye Başkanı’na söyledim.



Bir İl’e 180 Trilyonluk bir iş yapan bir şirket çıkıp da 3-5 milyarlık suya tenezzül ediyorsa Allah belasını versin. Göz yummak da bir aptallık, yapmak da bir şerefsizlik. Böyle aptalca bir şey olamaz.



6 Yerde Kaçak Su tespiti yapıldı



Bana söylenen 6 yerden. Söylüyorum; yemekhaneden, Kolombo’nun evinden, Erhan Genç’in evinden, Güler Sütçü’nün evinden ve kullandığı yemekhaneden, Üzülmez İlköğretim Okulunun altındaki kaçak-patlak yerinden yapılan ihbarlar var. İhbarı da Zabıta yerinde tespit etti. Hepsini de yerinde gördüler, tespit ettiler…



Bu milletin 200-300 liralık suyu kesiliyor



Bakın arkadaşlar, bu milletin 200-300 lirası için suyu kesiliyor kardeşim… Adamın içi sızlıyor… Ben muhtarlık yapıyorum. 5 Bin nüfusum var benim. Ben onların neler yaşadıklarını biliyorum. Benim şahsıma istediğim bir şey varsa Savcılık orada… Medya orada… Zaten bizi düşürmek isteyen bir sürü medya mensubu vardır. Bu iş rant meselesi… Gelecek soracak…



Mehmet Çakır, su faturalarını sorsun…



Bundan sonraki süreç Mehmet Çakır, çağıracak ne oluyor orada diyecek. Sen benim şirketimi nasıl lekelersin, çıkar lan ne kadar su kullandığını, bu şantiyeye bu kadar su gitmesi lazım, sen ne kadar su parası verdin demesi lazım.  Burada ne yazan olarak Alev’in suçu var, ne de Okan Girgin’in suçu var. Hiç bir şey istemiyorum. Şirketin arayıp bizlere teşekkür etmesi lazım.



Şenol Şanal delikanlı gibi “Verin savcılığa kardeşim” diyecek



Ben Muharrem başkanımı da severim. Şenol Başkanımı da severim. Ben ailemde iki kişiyi kaybettiğim de Şenol Başkan benim acımı paylaşmıştır. Şenol Başkan şunu diyecek delikanlı gibi “Verin savcılığa kardeşim”… Evet ilk etapta alelacele söylediği bir açıklama var size. Dedi ki, “Orada kaçak su kullanılmaz. Ben takipteyim“… O çok büyük bir hataydı…
Editör: TE Bilisim