Fikri Asım Düşünce ve Fikir Derneği Başkanı Sinan Toprak;



Vali Çınar'a Zonguldak dosyası verecek



Fikri Asım Düşünce ve Fikir Derneği Zonguldak Başkanı Sinan Toprak, 15 Temmuz darbe gecesinin yıl dönümünde hazırlıklara başlarken, kente yeni atanan Vali Ahmet Çınar'a Zonguldak dosyası vereceklerini söyledi.



CHP tarafından yapılan adalet yürüyüşü hakkında düşünceleriniz nelerdir? İkinci bir gezi olayına zemin hazırladığını düşünüyor musunuz?



Sinan TOPRAK:  Bir sivil toplum kuruluşu ve düşünce derneği olduğumuz için siyasal partileri rencide edecek, üzecek görüş ve düşünce beyan etmemeye gayret gösteriyoruz. Ancak sizler de takdir edersiniz ki Gezi Parkı olayları da ilk etapta çok masumane gözüken bir protesto hareketiyken ileriki günlerde bir nevi kalkışma hareketine dönüşmüştür. Ve acı tecrübeler yaşanmıştır. Bu noktada yürüyüşe katılan ve destek verenleri sağduyuya davet ediyor ve provokasyonlara alet olmamalarını temenni ediyoruz.



Geçtiğimiz yıl yaşanan darbe olayının ardından dernek olarak bir hafta daha meydanlardan ayrılmadınız. Bu yıl 15 Temmuz’ la ilgili etkinlik düşünüyor musunuz?



Sinan TOPRAK:  Malumunuz üzere geçen sene 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mitingler tertip edilmiş, bizler de bu etkinliklere yoğun katılımla destek olmuştuk. Bu desteğimiz etkinlikler bittikten sonra da devam etmişti. Zonguldak halkının yoğun katılımıyla merkez Ulu Camii’nde şehitlerimizin ruhuna mevlit okuttuk ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunduk. Hayatta olduğumuz müddetçe de bu insanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayacağız. Hayırla ve dua ile yad ederek anacağız.



Bu çerçevede bizim yapacağımız etkinliklerin yanı sıra diğer STK’ ların yapacağı etkinliklere de destek olacak ve katkı sağlayacağız. 15 Temmuz şehitlerimiz için şu an için sizlere somut olarak söyleyebileceğim yine mevlit okutma ve aziz ruhları için hayır hasenatta bulunma gibi faaliyetler yürütecek olduğumuzdur. İlerleyen günlerde yönetim kurulumuzda ki kardeşlerimizle bu konuyu tekrar görüşecek, bizlere yakışan etkinliklerin neler olabileceği hususunda istişarelerde bulunacağız.



Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ a buradan Zonguldak’ ı anlatmak isterseniz neler söylemek istersiniz?



Sinan TOPRAK:  Öncelikle Sayın Valimize Zonguldağımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz diyoruz. Kendilerine şehrimize yapacağı görevlerde başarılar diliyorum. Zonguldak sıcakkanlı, misafirperver, kadirşinas insanlardan oluşan fakat bir o kadar da bahtsız ve talihsiz imar edilmiş bir şehir. Kendisine Zonguldak’ ta görev yapacağı dönemde çok işler düşmektedir. Umuyor ve diliyorum ki bu kronik sorunların birçoğunu şevk ve azimle çözecektir. Bizlerde bu süreçte her hayırlı işte dernek olarak kendilerine elimizden geldiğince destek olmaya olacağız.



Vali Ahmet ÇINAR’ dan bir esnaf olarak beklentileriniz nelerdir?



Sinan TOPRAK:  Sorunların çokluğu nedeniyle sayın valimizden beklentilerimiz çoktur. Kendileri kısa bir süre içerisinde, Zonguldak’ı ve insanları tanıdığında birçok sorunu ve beklentiyi tespit edecektir.



Kendileri bu sorunlara çözümler üretecek kabiliyette, liyakat sahibi bir devlet adamıdır. Bu vasıflara sahip olduğu için Zonguldağımıza atanmıştır. Bizlerde bu atamadan son derece memnun olmuş durumdayız. Nacizane ana başlıklar halinde Sayın Valimize Zonguldağımızın sorunlarını saymak gerekirse; Birincisi işsizlik. İkincisi sağlık alanında ki sorunlar. Üçüncü olarak ta Zonguldakspor, Üniversite, TTK, Ulaşım noktasındaki yaşanan sorunları sıralayabiliriz. Bu sorunların sebepleri nelerdir? Çözüm önerileri nelerdir?



Bu hususlarda görüş ve düşüncelerimizi kamuoyuyla daha önce paylaşmıştık. Şimdi ise bunları bir rapor haline getirerek Sayın Valimizi ziyaret ettiğimizde kendilerine sunacağız. Ümit ediyoruz ki bu sorunları ve çözüm önerilerini de kendileri de onaylayarak Zonguldak’ a hizmet etmek için gece gündüz çalışacak ve sorunları ortadan kaldıracaktır. Cenab- ı Allah kendisine hayırlı, güzel başarılı ve sağlıklı bir çalışma süreci nasip etsin. Cenab- ı Allah yar ve yardımcısı olsun...



 



Zonguldak Merkezde bir Kur’ an kursuna ihtiyaç duyulduğunu düşünüyor musunuz?



Sinan TOPRAK:  Günümüzde Kur’an Kurslarının toplumun eğitimi ve dini konulardaki bilgisini artırma noktasında gayretleri yadsınamaz. Ancak Kur’ an kurslarımızın çoğaltılması Diyanet İşleri’ ne bağlı olması kaydıyla toplum yararına olacaktır. Allah’ a şükürler olsun ki Zonguldak’ ta inançlarına ve değerlerine bağlı bir şehrimiz.



Bu sebeple Zonguldak’ın çeşitli yerlerinde diyanete bağlı Kur’ an kursunun olmaması Zonguldak için büyük bir eksikliktir. Yukarıda bahsettiğimiz hususlar ekseninde değerlendirildiğinde Zonguldak Merkez’ de bir Kur’an kursu açılması halkımızın bu imkanlardan istifade etmesi ve nasiplenmesi noktasında isabetli olacaktır.



Ulu Camii Vakfı, eski müftülük binasında Kur’ an kursu açma talebini reddetti. Ardından uhdesinde bulunan binayı ticari bir büro olarak kullanma kararı aldı. Bir iş adamı, esnaf ve sivil toplum örgütü olarak Ulu Camii Vakfı’nın aldığı bu kararı doğru buluyor musunuz?



Sinan TOPRAK:  Ulu Cami Vakfı, boşalan eski müftülük binasına açılması düşünülen ve il müftülüğü tarafından da desteklenen bu talebi neden kabul etmiyor anlamış değiliz. Bu değerli vakfın yöneticileri Zonguldak’ımızın güzide insanları ve maddi anlamda gelir ortalamasının üstünde olan insanlar. Dolayısıyla vakfın maddi anlamda sıkıntılarının olduğunu düşünmüyorum.Bu değerli hemşehrilerimizin bahsi geçen binayı ticari açıdan değerlendirmeyi düşünmelerini anlamakta zorlanıyorum.



Eğer Ulu Camii Vakfı, giderlerini karşılamakta sıkıntı çekiyor veya kaynak arıyorlarsa yapmaları gereken kendilerine yakışan şekilde kaynak artırımlarını başka yerlerden temin etmeleri olacaktır. Bunu yapacak imkan ve kabiliyete de sahipler. Sırf paradan sebep böyle hayırlı bir işe karşı çıkmalarını yerinde bulmuyor ve bu yanlıştan biran önce dönmelerini umuyoruz.
Editör: TE Bilisim