Deneyimli Gazeteci Seyfi Boyraz, gündemi değerlendirdiği köşe yazısında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecileri hedef alan sözlerini ağır bir dille eleştirirken, AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın akarabalarını işe alması konusunda AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçan'ın "almışsa almıştır" sözleri ile Zonguldak siyasetinin kalitesine vurgu yaptı.

İşte o yorum;

Elmas TV haber merkezi yaptığı haberlerle ve düzenlediği canlı yayınlarla Zonguldak'ın gündemini belirlemeye devam ediyor.

Ereğli'de Murat Altay ile yaptığımız canlı yayında, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın açıklamaları hala ilçe gündeminin birinci sırasında yer alıyor.

Diğer taraftan Değerli meslektaşım Gamze Taşdemir'in, milletvekili Hamdi Uçar ve Deniz Yavuzyılmaz ile yaptığı canlı yayınlar da ÇATES meselesini yeniden gündeme taşıdı.

Daha sonra Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile ilgili işe alma iddiaları, gündemde bomba etkisi yaparken, bir çok gazete ve internet site bu haberi Elmas TV'yi kaynak göstererek yayınladı.

Son olarak ise Gamze Taşdemir'le birlikte yaptığımız canlı yayında, Zonguldak Belediye Başkanı sayın Dr. Ömer Selim Alan'nın yerel basın hakkında yaptığı şok açıklamalar da bir çok gazete ve internet sitesinde Elmas TV kaynak gösterilerek gündeme taşındı.

Tüm bu yazdıklarım Elmas TV haber merkezinin başarı göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Elmas TV haber merkezinin bu başarısı ve Zonguldak'ta gündem belirlemesi bazı siyasi çevreleri ve ne yazık ki bazı meslektaşlarımızı rahatsız etmişe benziyor.

İşte bu rahatsızlıktan dolayıdır ki, Ali Bektaş ile ilgili haberin içerisine bazı kişiler çekilmek isteniyor.

Bir meslektaşımız, Ali Bektaş ile ilgili yaptığımız haberi gidip işadamı Sayın Yusuf Günay'a bağlamış. Bir diğer basın kuruluşu da Ali Bektaş hakkındaki haberin kaynağını Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan olarak açıklamış.

Nereden biliyorsa... İsteyen arkadaşımız, Ali Bektaş'ın avukatlığına soyunabilir.

İsteyen arkadaşımız bu haberi sulandırmak veya bu haber üzerinden birilerine mesaj göndermek isteyebilir. Elmas TV'nin Haber Müdürü olarak kamuoyuna açıklıyorum; Ali Bektaş hakkında, akrabalarını işe aldığı iddiasını içeren haberin kaynağı Sayın Mustafa Çağlayan değildir.

Diğer taraftan Ali Bektaş hakkında yapılan haberi nedeni Sayın Yusuf Günay değildir. Aksini iddia eden arkadaşlarımız, iddialarını ispatlamakla mükelleftir.

UÇAR KALEM KIRDI, ALAN BASIN KARTI YIRTTI

Gamze Taşdemir ile birlikte sunduğumuz canlı yayın programına Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Dr. Ömer Selim Alan konuk oldu.

Canlı yayın konumuz pandemi sürecinde gelinen son nokta ve bu sürecin belediye bütçesine nasıl yansıdığıydı.

Ama anlaşılmaz bir şekilde Sayın Selim Alan, gazetecilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Alan, deyim yerindeyse Elmas TV canlı yayınında gazetecilere posta koydu.

Asılsız, iftira içeren, yalan haber yaptığını iddia ettiği gazetecileri Zonguldak'a ihanet etmekle suçladı ve bu gazetecilere seslenerek sarı basın kartlarını yırtmalarını söyledi. Başkan Alan'ın olaya bakış şekli ve vermiş olduğu tepkideki üslup bana göre hem hoş değildi, hem de şık değildi.

Eğer yalan-yanlış, asılsız ve iftira içeren bir haber yapan gazeteciler varsa, bunun yöntemi gazetecilere kamuoyu önünde üst perdeden fırça atmak, ayar vermek değil, mahkemeye gitmek olmalıydı. Sarı Basın Kartı'nı taşıma kuralları bellidir, bu kartı veren yetkili kurum da bellidir.

Elbette belediye başkanı yapılan haberler ve eleştiriler karşısında hakkını aramalıdır ama bu hak aramanın yeri de canlı yayın değil, adliyedir diye düşünüyorum. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde milletvekili Hamdi Uçar da yaptığı haberler nedeniyle bazı gazetecileri eleştirmiş ve 'kaleminizi kırarlar' demişti.

Kim, neden kalem kırar, kalem kırmak ne anlama gelir hepimiz biliyoruz. Bugün Gamze Taşdemir'e konuşan Sayın Hamdi Uçar, Ak Parti ve Ak Partili belediyeler hakkında haber yapan basın kuruluşlarıyla görüşmeme kararı aldıklarını açıklamış.

Akıllara durgunluk verecek açıklamalar bunlar. Ak Parti, milletvekiliyle, belediye başkanıyla aynı üslup ve ağızla resmen basına ayar vermeye çalışıyorlar. Bunu da açıkça, meydan okuyarak yapıyorlar. Lütfen ciddiyet beyler. Kendinize gelin!.. Haddinizi bilin!..

Varsa size iftira atan gidip mahkemede hesaplaşın. Böyle tehditle, meydan okumakla olmaz bu işler. Siz Zonguldak'ı temsil edip, bu kenti yöneten insanlarsınız. Oturduğunuz makamın ciddiyetine varın. Hamdi Uçar Zonguldak'ın milletvekilidir, sadece Ak Partililerin değil.

Selim Alan da adı üstünde Zonguldak Belediye Başkanı'dır. Zonguldak halkı size gazeteciler posta koyun, tehdit edin, meydan okuyun diye oy vermedi. Bu memlekete layıkıyla hizmet edin diye oy verdi. Bir kez daha altını çiziyorum. Size iftira atan, hakkınızda yalan-yanlış haber yapan gazete veya gazeteciler varsa, hesabını gidip mahkeme salonlarında sorun. Yasalardan doğan haklarınızı sonuna kadar kullanın.

Ama böyle çıkıp halkın karşısına; 'Kaleminiz kırılır, basın kartlarınızı yırtın' gibi sözler sarf etmeyin. Bu tarz, bu üslup ve bu ağız bir milletvekiline ve bir belediye başkanına asla yakışmıyor. Ayrıca partinizin mensubu olan Ali Bektaş için gösterdiğiniz bu hassasiyeti, merkez ilçe başkanınız Mustafa Çağlayan için neden göstermiyorsunuz? Eğer siyasetçiler olarak Zonguldak basınının kalitesini sorguluyorsanız, lütfen önce dönüp siz siyasetçilerin kalitesini sorgulayın. Hamdi Uçar'a, Ali Bektaş ile ilgili akrabalarını işe alma iddiasını soruyoruz. Hamdi Bey ne diyor?

"....Yerel yöneticiler seçim dönemlerinde kendi çevrelerinde nitelikli kişiler varsa alacak tabi. Biz ona bir şey diyemeyiz. Şimdi bunu eşleştirenler o makamlara o koltuklara gelseler çevrelerinde eğer ihtiyacı olan insanlar varsa onlar onu değerlendireceklerdir. Sen bu adamı niye aldın alamazsın diye böyle bir yaklaşım ile eleştirmek çok doğru değil. Ali Bektaş belediye başkanıdır. Yada Ömer Selim Alan belediye başkanıdır. Kendi çevresinde bildiği tanıdığı seçim döneminde beraber yürüdüğü yada akrabalık ilişkisi olduğu insanlar. Bu insanlarda ekmek yiyecek. Siz bu adamı belediyeye işe almayın kamu kurumuna işe almayın nereye işe girecek bu insanlar. Bir yerden ekmek yiyecekler. Bu yakını olmuştur olabilir..."

Zonguldak basınının kalitesini beğenmiyor, kalemini kırıp, basın kartını yırtıyorsunuz ya...

İşte Zonguldak siyasetinin kalitesi de Hamdi Uçar'ın bu cevabında gizli. Eğer, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizin bu açıklamalarınızı okusa, inanın o sizin kaleminizi kırardı.

Editör: TE Bilisim