Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın üyeliklerini kabul etmemesi nedeni ile 2003 Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni kuran aktif gazeteciler arasında yer alan duayen gazeteci Eyüp Bektaş, KGD kongresinde gazetecilere adeta tokat attı.

İki adayın yarıştığı kongrede Mustafa Emen’in Başkanlığındaki mevcut yönetimin eksikliklerini ortaya koyan gazeteci Eyüp Bektaş, salonda yaptığı konuşma ile tüm gazetecilere etik kuralları hatırlattı.

Meslek büyüğü olarak tüm gazetecilere çağrıda bulunan Bektaş, “Gazeteciyim mikrofonum var diye kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur arkadaşlar. Herkesin çoluk çocuğu var. Ben torun sahibi bir adamım, iki torunum var. Ben kendime hakaret edilmesini istemem hiç kimse istemez o zaman sizde yapmayın, bende yapmayayım” derken, salonda bulunan tüm gazeteciler tarafından alkış aldı.

İşte Gazeteci büyüğümüz Eyüp Bektaş’ın o konuşmasından satır başları;

Türkiye Gazeteciler Derneği’ne üye olmak için kurul sizi araştırır, gerçekten gazetecilik mesleğini yapıyorsanız ona göre raporunu verir ve Türkiye Gazeteciler Derneği bu rapor doğrultusunda sizi üye yapar. Yani gerçekten bir saygınlık var.

Şimdi Danışma Kurulu varmış ben daha yeni duydum. Mustafa Emen’le daha önce karşılaştık mı bilmiyorum, belki de karşılaşmışsızdır. İyi ki iki aday çıktı, belki insanlar içini dökümezdi. Ben Kdz Ereğli’den bir çok arkadaşla bu derneğe büyük emek verdik. Karaelmas Gazeteciler Derneği o dönem birden yükseldiyse bizim emeğimiz bunda çoktur. Herkes herkesle hakkını helal etsin, inanın sevgi dili bizim yolumuzdur. Gazeteciyim mikrofonum var diye kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur arkadaşlar. Herkesin çoluk çocuğu var. Ben torun sahibi bir adamım, iki torunum var. Ben kendime hakaret edilmesini istemem hiç kimse istemez o zaman sizde yapmayın, bende yapmayayım. Yolumuz etik değerler olsun. Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi herkesin cebinde olsun. Hastanede fotoğraf çekemezsiniz, izin almalısınız. Ama çekiyoruz. İntihar haberleri yapılmaz abi. Toplumsal bir olayı varsa baş harflerini saklarsınız. İnanın Almanya’da seminerde şu vardı; İnsan haklarına önem veriyorlar. Katilin haberini yazmayın diyorlar, bu haberi yapmayın diyorlar. Niçin biliyor musunuz? O katilin annesi var, babası var, eşi, çocuğu var. Katilin oğlu, katilin annesi var diye toplumda rencide olmasın diye konuşuyorlar. Görüyor musunuz insana nasıl değer veriliyor. Bunu anlayanlar öne çıksınlar. Biz bunu yapabiliyor muyuz? Kusura bakmayın arkadaşlar sevgi dili…

Editör: TE Bilisim