AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak Gazetecileri kutladı.



Ulupınar, “İletişimin en etkili kanallarından birisi olan gazetecilik dinamik ve zor bir meslektir. Gazeteciler toplumun doğru bilgilendirilmesi için görevlerini zor şartlar altında zaman ve mekan mefhumu olmadan gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar.



Teknolojinin gelişmesiyle dünyada haber akışının anlık olarak yaşanması neticesinde gazetecilik daha da meşakkatli hale gelmektedir. Bu ortamda haberin doğru, tarafsız ve şeffaf olarak vatandaşa aktarılmasında medya unsurları kilit rol almaktadır. Sosyal medya ve internet gazeteciliğinin toplum üzerindeki etkisi giderek artmakta olup, ilkeli habercilik anlayışı çok daha fazla önem arz eder hale gelmektedir.



Küresel dünyada basın, demokrasinin olmazsa olmazlarından olmuştur. Özellikle bizim basınımız 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasisine sahip çıkmış, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkıda bulunmuştur. Hassas bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde de milletimizin huzurunu ve beraberliğini bozmaya çalışan iç ve dış faktörlere karşı ülkemizin güçlenmesine, ilerlemesine yönelik mücadelesine devam etmelidir.



Bu duygu ve düşüncelerle, toplumla yönetim arasında bağ kuran tüm basın çalışanlarının, Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bugüne kadar kaybettiğimiz bütün basın mensuplarımızı da bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum”
Editör: TE Bilisim