Haber: Seyfi BOYRAZ

24 Haziran seçimleri öncesinde her partide olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nde de adaylık süreci tüm hızıyla işlerken, Zonguldak için her gün yeni bir liste parti tabanına pompalanıyor.

Bu da Hasan Gemici bombası

Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun liste mesajının ardından şimdi de eski bakanlardan Hasan Gemici’nin listesi parti gündemine bomba gibi düştü. Hasan Gemici’ye göre; CHP’nin Zonguldak listesinde 1’inci sırada Hasan Gemici, 2’nci sırada ise Ünal Demirtaş yer alıyor.

Tezcan AKRABA, Kantarcı ORTAK

Bilindiği gibi CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile eski bakanlardan Hasan Gemici arasında bir akrabalık ilişkisi bulunuyor. Geçen genel seçimlerde Tezcan, Gemici’nin adaylığı için çok çaba harcamıştı ama bu çabaları boşa çıkmış ve Gemici CHP listesinde yer alamamıştı. CHP sözcüsü Tezcan, 24 Haziran seçimlerinde, akrabası Gemiciýi milletvekili adayı yapmak için yine kolları sıvadı. Ayrıca, Gemici’nin adaylığına referans olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın da Hasan Gemici’ye ait KOÇKAN inşaat şirketine ortak olduğu ortaya çıktı. Bu şirket uçakların yıllarca uçamadığı, ineklerin otladığı Çaycuma Havaalanını inşa etmişti.

Adayları Kılıçdaroğlu mu, yoksa akrabalık ilişkileri mi belirliyor?

CHP tabanında Hasan Gemici ismi tartışmalara neden olurken, partililer tepkisini, ‘il, ilçe örgütleri varken, parti üyeleri varken, milletvekili sıralamasını genel merkezdeki akrabalık ilişkileri mi belirliyor’ şeklinde ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim