Zonguldak’ın en büyük sorunlarından biri olan Havza-i Fahmiye ve yüksek çıkan Ecrimisiller konusunda AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’un, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel’in Ankara’da önemli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Ecrimisillerin kaldırılması için Ankara’da yapılan temasların sonuç vermeye başladığı, Torba Yasada yapılacak ilave maddeler ile “Havzayı Fahmiye sınırları içinde ecrimisil alınmaz” ve “Alınması durumunda ödemişler ise de tapu alınırken, raiç bedelden düşülür” maddesi koydurularak, Zonguldaklıların en az 200 milyon TL (eski para birimi ile trilyon) ödemesinin önüne geçilmiş olacak.

Komisyon üyelerine Zonguldak baskısı kuruldu…

Zonguldak’ta on binlerce insanı ilgilendiren ecrimisilin kaldırılması için TBMM Bütçe Komisyon Üyelerine “Ecrimisil ücretlerinin kaldırılması” önerisini ve madde olarak yasallaştırılması baskısı yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan bu gelişmeyi sır gibi saklarken, Bütçe Komisyonundan geçmesini bekledikleri öğrenildi.

Komisyon bu maddeleri Meclise getirirse,

Zonguldaklı 200 milyon ödemeyecek…

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Zonguldak'ta on binlerce kişiyi ilgilendiren “Ecrimisilin kaldırılması” maddesi torbaya yasada yer alırsa, Zonguldaklılar 200 Milyon lira ödemeyecek.

Tosun ve Çağlayan aylardır uğraşıyor…

Bilindiği gibi AK parti İl Başkanı Zeki Tosun ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan bir kaç ay önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gitmiş, Zonguldak’ta on binlerce insanın Ecrimicil konusunda ciddi bir mağduriyet yaşayacağını söylemişlerdi.

Editör: TE Bilisim