TTK’nın işçi açıkları nedeniyle zararının sürekli büyümesine rağmen GMİS’in ne Zonguldak, ne işçi nede kurumdan yana olmadığını belirten Milletvekili Demirtaş, “Sendika kılını kıpırdatmıyor. Neden böyle davranıyorlar sebebini bilemiyorum. Bu duyarsızlığın bir sebebi var ama çözemedim, anlayamadım. Ama bu olmaz” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “GMİS Yönetimini bende eleştiriyorum. Ama birinci sorumlu iktidardır, TTK Yönetimidir, sendika da bu işin bir parçasıdır.

Sendika taraf olmalıdır, istihdamdan yana, Zonguldak’tan yana, işçiden ve kurumdan yana olmalıdır. Maalesef Sendika işçiden yana, Zonguldak’tan yana taraf olamıyor. Sendika sebebini bilemediğimiz bir sebepten dolayı bu yeni yönetim işçi alımı için mücadele etmiyor. Kılını kıpırdatmıyor. Bir iki kuru açıklama yapıyorlar, gelip geçiyor.

Yönetime geleli 2 yıl oldu, daha 5 milletvekilini bir araya getirip buluşturup işçi alımını için bir adım atamadılar. Bu olmaz.

Her zaman yeni gelen yönetime bir kredi açılır. Ama bu yönetim krediyi tüketti. Sendika Zonguldak’ın ve TTK’nın sorunlarına duyarsız kalarak bu şekilde kredisini tüketti. Sendikanın daha aktif, TTK’nın ve Zonguldak’ın menfaatini düşünmesi lazım. Bu gidişle TTK’nın kapısına kilit vurduran Sendika olarak tarihe geçecekler. Bakın önceki yönetim bizi çok sıkıştırıyordu, sürekli işçi alımı için çalışıyorlardı, raporlar hazırlıyorlardı. Bu yönetimde böyle şeyler göremiyoruz maalesef.

Neden böyle davranıyorlar sebebini bilemiyorum. Bu duyarsızlığın bir sebebi var ama çözemedim, anlayamadım. Ama bu olmaz…”

Editör: TE Bilisim