Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Güney’in mesajı şöyle; “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir askeri zekayla hazırlanan plan doğrultusunda 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ile düşman kuvvetleri darmadağın edildi. Başkumandanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı. Büyük zaferin devamında, işgalci emperyalist devletler Anadolu’yu, Trakya’yı terketmek zorunda kaldılar ve Türk Milleti bağımsızlığını ilan etti.  Anadolu’nun içine kadar gelmiş olan düşman kuvvetleri, halkı açlık ve yoksullukla boğuşan, orduları dağıtılmış olan Osmanlı İmparatorluğuna son darbeyi vuracaklarını düşünürken kendileri darmadağın olmuşlardı.

Türk Milleti’nin bu topraklara olan bağlılığı ve vatan sevgisiyle birleşen bağımsızlık tutkusu tüm zorlukları aşmış ve emperyalist devletlerin güçlü ordularını yenmişti. 97 yıldır bu milletin bağımsızlık tutkusunu ve vatan sevgisini yok etmek için ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel her yolu deneyen emperyalist güçler, yerli işbirlikçiler yaratarak saldırılarını sürdürüyorlar. Öncelikle büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevginin, saygının ve bağlılığın yok edilmesi için yalan, yanlış, iftira dahil her yolu denediler ve denemeye devam ediyorlar. Çünkü onun ilkelerinin ve gösterdiği hedeflerin, bölgede ve dünyada saygın ve örnek bir ülke yaratacağını biliyorlar.

Çünkü onun adında, bu ülkenin birlik ve beraberliğinin sağlandığını ve korunduğunu biliyorlar. Onun içindir ki, adını taşıyan, onun kurduğu ve talimatını verdiği kurumları, onun ilkelerini ve hedeflerini yok etmeye çalışıyorlar. Savaş şartlarında ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Ankara’dan Kayseri’ye taşınması tartışılırken bile TBMM’yi her şart altında açık tutan her zaman gücünü milletinden alan büyük önderimiz ile milletimizin arasını açmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Emperyalist devletlerin oyunlarını boşa çıkartacağız. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman ordumuzu aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz.”

Editör: TE Bilisim