"Sonrası Yok" ve "Aşıktım Hatırlamıyorum" kitaplarının yazarı olan ve güzel ve özlü sözleri ile Türkiye'nin gündeminde olan Zonguldaklı Yazar Caner Yaman "Güzel Kaybettik" kitabı ile okurları ile buluştu.



Bülent Ecevit Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Yazar Caner Yaman, yeni kitabı "Güzel kaybettik" ile "Kazanmak için çirkinleşirken, çirkin kaybedenlerin dünyasında, biz "en güzel kaybedenleriz" dedi.



 



"Güzel Kaybettik" kitabıyla ilgili konuşan Caner Yaman, "Biliyor musun, içime gökyüzü doldu benim. Tam şu an, şu iç burkan karanlığın içinde sıkışıp kalmışken. Bu duyguyla yaşıyorum ya ben hep, bir şeylerin içinde sıkışıp kalmışlık hissi.

Bir zamanlar sevilmiştim oysa ben.

Dünya sevgisiz bir yer değil, sevebilenlerin nefesi kesiliyor sadece. İçerde sıkışıp kalıyorlar. Yoruyor sevmek, anlıyor musun?

Ama sevilmiştim ben, bundan eminim.

Sen bir kere sevmiştin beni ve bu benim için gökyüzü var demekti..." Sevgili dostlar,

Bir yılı aşkın bir sürenin ardından yeni kitabım "Güzel Kaybettik" ile, bu sefer dünyanın en güzel yerinde, kitap sayfalarında buluşuyoruz sizlerle. Bugün itibariyle kitapyurdu.com ve babil.com sitelerinde ön siparişe açılan kitabımız en geç hafta sonuna kadar başta D&R mağazaları olmak üzere tüm kitabevlerine ulaşmış olacak.

Güzel Kaybettik bir roman. Sadece aşka dair kayıpların değil, hayata dair, her an her şekilde karşılaştığımız ve daha çok karşılaşacağımız kayıpların, kaybedenlerin romanı. İçinde hepimizin olduğu bir roman, bizim romanımız.

Zaman zaman ağlayacağız belki, ama güleceğiz de. Üzüleceğiz ama sevineceğiz de.

Aynı, kaybetsek bile bir gün mutlaka kazanacağımıza olan tükenmez ve kırılmaz inancımız gibi.

Çünkü biz kazanmak için çirkinleşmeyenleriz.

Biz her şeye rağmen güzel kalmak, güzelliklerden yana kalmak için mücadele edenleriz.

Kazanmak için çirkinleşirken, çirkin kaybedenlerin dünyasında, biz "en güzel kaybedenleriz".

İyi bakın yüreğinize, iyi koruyun onu. İçten sevgiyle..."



Yaman Kimdir?



Caner Yaman Zonguldak’ta doğdu. Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nden aldı.



Caner Yaman lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı.



Yazarlığının yanında çevirmenlikte yapan Caner Yaman birçok kitabın çevirisini yapmıştır.



Caner Yaman İrlanda ve İngiliz edebiyatından çevirileri bulunmaktadır.



Caner Yaman 2012 yılında Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından kendisine Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı (AFIAP) unvanı verilmiştir.



Caner Yaman’ın ilk kitabı Sonrası Yok 2014 yılında yayımlandı. Caner Yaman’ın deneme ve hikayelerden oluşan ilk kitabı Sonrası Yok kısa sürede çok satan kitaplar listesinde yer aldı.



Caner Yaman, Bülent Ecevit Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapmakta ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı Doktora programında eğitimini sürdürmektedir.



 
Editör: TE Bilisim