Gazeteci İsmail Saymaz’ın köşe yazısı ile tekrar gündeme gelen TTK’da sahte rapor skandalının 2017 yılından bu yana dava konusu olduğunu belirten GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, “Bir sonra GMİS seçimleri yapılacak. Benim önümü kesmek isteyenler bu skandalı basına servis ederek Armutçuk Şubesi’ni olağanüstü seçime getirmek istiyorlar. Bu yapılan tam bir seçim operasyonudur. Hastane ile anlaşmayı İsa Mutlu yaptı, bizde işçi arkadaşlara duyurduk. 2018 yılında yapılan seçimlerde İsa başkanla birlikte farklı seçimleri aldık, şimdi rakiplerle birlikte hareket ederek önümüzü kesmeye çalışıyorlar” dedi.

Genel maden İşçileri Sendikası genel Merkezi’nin Armutçuk’ta olağanüstü kongre kararını değerlendiren Şube Başkanı Eşitmez, “Genel merkeze aday olmayı düşünmüyordum. Bu operasyondan sonra kongrede seçimi alırsam Genel Merkez’e aday olacağım” dedi.

İşte GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez’in açıklaması;

Hastane ile anlaşmayı İsa Mutlu yaptı…

Sendikacı olarak yaptığımız tek şey, Sendika olarak hastanelerle yaptığımız anlaşmaları maden işçilerimize duyurmak oldu.

Biz yaptığımız anlaşmaları maden işçilerine duyuyoruz. Üyelerimize duyurmakla da mükellefimiz. 2013 yılında da İsa Başkanım (İsa Mutlu) ile hastane arasında bir protokol yaptılar. Bu protokole istinaden işçilere açıklama yaptık. Bir sonra da Hastanenin Başhekimi ve Müdürü Şahin bey gelerek işçilere açıklama yaptılar. Hastaneden % 50 indirimli tedaviyi aileleriyle birlikte faydalanacaklarını söylediler.

Biz hiçbir üyemize gidin falanca hastaneden  sahte rapor veriyorlar, gidin alın demedik. İşçi arkadaşlarımız ameliyat olacağı zaman bizi arıyorlardı, bizde ücret konusunda yardımcı olmaya çalışıyorduk. Zaman zaman Genel Cerrah aynı zamanda Başhekimi arıyorduk.

Sahte rapor olayına 2017 yılında dava açıldı…

2017 Yılında TTK’da sahte rapor olayı patladı. TTK Müfettişleri tarafından yaklaşık 308 madenci arkadaşımızın ifadesi alındı. Yaklaşık 650 adet raporun sahte olduğu tespit edilmiş, fakat bu raporların çoğunluğunun sahte olmadığını düşünüyorum. Niye, arkadaşlar bizzat gitmiş, kendileri almışlar. Müfettişlerin burada hatası olduğunu düşünüyorum.  Yargılamak bize düşmez tabi.

Karşımıza rakip olanlar adımızı verdi

Delillerin yetersiz görülmesi üzerine dava rededilmiş, ancak tekrar Ceza  davası için arkadaşların ifadeleri alınıyor. Benim de burada adım geçiyor. Zamanında karşımıza rakip olan isimler ve bu işlerden sendikacılar kurtulur, biz kendimizi kurtaralım düşüncesi ile 7-8 arkadaşımızda bizim adımızı mahkemeye vermiş. “Bizi Ali Başkan gönderdi hastaneye” gibi söylemlerde bulunmuşlar. Olay bundan ibaret.

Seçim operasyonu yapıyorlar…

İki gün öncede yargıda olan bu olay basına servis edildi. Amaç farklı, GMİS seçimlerine yaklaşık bir yıl kaldı. Burada amaç bizim önümüzü kesmek. Çünkü, Eğer ki, burada Olağanüstü seçim yapılacaksa dava gerekçe gösterip o zaman 2018 yılında yapılmalıydı. Üç yönetici arkadaşım o zaman Kozlu Müessesesi’ne sürgün olmuştu, ben tek başıma sendikacılık görevini yürütmek zorunda kalmıştım. Bir yıldan fazla tek başına mücadele ettim.

2018 Yılının Aralık ayında yapılan taban delege seçimlerinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile birlikte tekrar aday oldum. Ve bu seçimi farklı bir şekilde alarak arkadaşların gözünde de aklanmış olduk. Ben tekrar Şube Başkanı oldum. İsa Mutlu’da GMİS Merkez Yönetimi’ne geldi.

Adaylığımı engellenmek istiyorlar…

Yargıda süren sahte rapor davasının tekrar gündeme gelmesi benim önümüzdeki süreçte yapılacak seçimlerde aday olmamamı engellemek için bu operasyon yapıldı. Bunun başka açıklaması yoktur.

Bu operasyonu çeken bellidir. Biz burada tekrar seçimi alırsak, İsa Mutlu önünün kesileceğini düşünüyor, düşüncesi o.

Aslında bende İsa Mutlu genel Merkez’de olduğu sürece Genel merkeze aday olmayı düşünmedik.

İsa Mutlu’nun kaşısına aday olacağım…

Ama bu operasyondan sonra yapılacak olağanüstü kongrede seçimi alırsam Genel Merkez’e aday olacağım…

Editör: TE Bilisim