Özel Maden Ocak Sahibi Alattin Kurnaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek rödevansçıların içinde bulunduğu sorunların çözümü amacıyla Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e talimat verdiğini söyledi.

Zonguldak’ta uzun yıllardır Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) kiralanan maden ocaklarını işleten Akkurt Madencilik Sahibi Alattin Kurnaz, sektörde iş yapan işletmecilere adeta müjde gibi haber verdi.

Rödevans bedelleri, Devlet payları ve son gelen asgari ücret artışı ile sektör olarak kapatma noktasına gelen maden işletmecileri geçtiğimiz günlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile Özsüt’te biraraya gelerek çözüm önerilerini masaya yatırmıştı.

Toplantıda Enerji Bakanı’na sorunları ileteceğini belirten Milletvekili Hamdi Uçar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü bilgisini aldığını ifade eden Akkurt Madencilik Sahibi Alattin Kurnaz, 22 Ocak tarihinde Zonguldak’a açılış nedeniyle gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediklerini de söyledi.

Editör: TE Bilisim