AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi UÇAR, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. UÇAR, “Gençlerimiz tarihten aldığı bu büyük güçle, sorumluluğunun bilincinde vatanını severek, değerlerine bağlı, donanımlı, dünyayla yarışabilir şekilde ülkemizi daha ileri noktalara taşımalıdır. Bu bilinçle yetişen gençlerimiz gelecekte milletimizin en büyük güvencesi olacaktır.” dedi. 

Hamdi UÇAR, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’dan yakıldığını ifade ederek şunları söyledi:
Milletimizin onur ve asaleti ve Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine cumhuriyete sahip çıkacak onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyini üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.  Buna yürekten inanıyoruz. Birlik ve beraberlik için birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Unutmayalım ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. ‘Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Bu duygularla büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vatan için canlarını sev seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim