BÜROKRATLARIN ZONGULDAK TARiHiNE SAYGISI YOK !

Kız Meslek Lisesi`nden sonra şimdi de Gazi Ortaokulu tartışmaları başladı. Bu şehir,Zonguldak tarihini bilmeyen bazı bürokrat ve politikacıların ağzında sakız olamaz ! Şehrin değerleri yok ediliyor."Bilmiyorsan Saygı duy " GAZi ORTAOKULU Zonguldak`ın en değerli okullarından biridir.Bu okuldan mezun binlerce değerli insanlar var !

Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer`in sosyal medya`da haklı serzenişi de şöyle ;

Zonguldak'ın en eski okullarından biri olan ve yıllardır eğitim öğretim yapılan Gazi Ortaokulu 2017 senesinde yenilenmek üzere yıkılmış ve dönemin milli eğitim müdürü Turgut beyin yaptığı açıklama ile 400 iş günü sonunda yeniden eğitime başlayacağı açıklanmıştı.
Bu süreç içerisinde Gazi ortaokulu öğrencileri Mithatpaşa İlköğretim okuluna sevk edilmiş sabahçı öğlenci olmak üzere eğitime devam etmişlerdi,
Yaklaşık 2 sene 3 aylık bir sürecin ardından 3 Şubat'ta yeni okullarında eğitime başlamaları beklenen Gazi Ortaokulu öğrencileri bir anda görevinden istifa eden milli eğitim müdürü Murat Kapıcı'nın yerine atanan Harun Akgül'ün aldığı karar ile okullarına geçemeyeceklerini öğrendiler.
Dün yeni müdür Harun bey ile Gazi ortaokulu okul aile birliği olarak yaptığımız görüşmede bu kararın kendi inisiyatifinde alınmış bir karar olduğunu öğrendik.
Hatta kendisi bize Gazi ortaokulunun şuan öğrenci sayısının az olduğunu bunun sebebinin esmer vatandaşlar olduğunu söylemesi ve eğer aldığı karar uygulanmazsa 24 derslikli bir okulun Gaziye verilerek ziyan olacağını bunun vebalinde bizim boynumuza olacağını söylemesi cabası.....
Bugün vali bey ile de görüşme yaptık. O da bize dolayısı ile kendisine anlatılan ve verilen yanlış bilgilerden dolayı bu kararın doğru olduğunu Mithatpaşa ilkokulunun yeni yapılan binaya taşınacağını açıkladı.
Zonguldak'ın en eski ve tarihi iki okulunun geleceğinin bir süre önce atanan bir müdürün inisiyatifinde olmasını biz veliler ve öğrencilerimiz kabul edemiyoruz. ..
2012 yılında yıkılma kararı alınıp 2017 yılının Ekim ayına kadar milli eğitimden tek bir kuruş destek almamış Zonguldak merkezdeki tek Ortaokul olan Gazi'nin öğrenci sayısının o senelerde 900 iken bugün 200 e düşmüş olmasını esmer vatandaşlara bağlayan milli eğitim müdürünün aldığı kararı kınıyoruz...
Çevre orta okullarda merkezden servisle giden öğrenciler sebebi ile 40 45 kişilik sınıflarda eğitim görüyor olmasının altında yatan yegane sebepte Gazi ortaokulunun binasının yenilenip eğitime açılamamasındandır.
Yeni donanımla yapılan bir okulda okumak ortaokul öğrencilerinin mi yoksa ilkokul öğrencilerin mi hakkıdır. Mithatpaşa ilkokulunda eğitime devam edecek Gazi okulu öğrencilerinin ne bir laboratuvarı ne spor salonu bulunmamaktadır.
Mithatpaşa ilkokulu öğrencileri Gaziye geçip yarın okuldan mezun olduklarında ortaokul olarak tekrar Mithatpaşa okuluna geri gelecekler mi?
Çarşı merkezde neden tam donanımlı bir ortaokul yapılıp ilkokula verilir bunun cevabını bilmek istiyoruz.
Şimdi sizden ve bu iki okuldan mezun olmuş tüm arkadaşlarımdan ricam lütfen Zonguldak'ta gelip geçici idarecilerin aldığı bu kararın yanlış olduğunu anlatmak ve her iki tarihi okulun yerlerinin değişmemesi adına yarın sabah saat 09:00 da Mithatpaşa ilkokulu bahçesinde bize destek olmanız.
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim
Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer

Kaynak: Zonguldak tarih

Editör: TE Bilisim