4 Saat ambulans bekledi, yoğun bakımda yer bulunamadı...



Zonguldak, Devrek ve Çaycuma'dan sonra Ereğli Devlet Hastanesi'nde hastalara cevap veremiyor.



Yoğun Bakım Ünitelerinin yetersizliği, Doktor ve cihaz eksikliği nedeniyle Memleketleri Devrek'te perişan olan, yollarda hayatlarını kaybeden Devreklilerin ardından Ereğli'de de benzer olaylar yaşanıyor.



Ereğli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necati Günay'ın dayısının rahatsızlığı nedeniyle Zonguldak'a sevk edilmek istenen hastası için 4 saat Ambulans beklediği öğrenilirken, yoğun bakım ünitelerinde yer bulamayan Necati Günay çareyi Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nu aramakta buldu.



4 Saat beklemesine rağmen ambulans bulmayan Necati Günay'a, Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun telefonu ile ambulans tahsis edilmesi tepkilere neden oldu.



 



Necati Günay, sahibi olduğu Damar Gazetesi'nde konuyu gündeme taşıdı;



 



Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ. Necati Günay’ın dayısı Halil Günay, 35 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.



Halil Günay, 35 gün önce evinde rahatsızlanarak ilk olarak Ereğli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.



Halil Günay’a burada yapılan ilk müdahalede beyin kanaması teşhisi konuldu ve ardından Zonguldak’a sevk edildi. Halil Günay’ın Zonguldak’a sevki için yaklaşık 4 saat ambulans beklenildi.



Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, 4 saatlik beklemenin ardından Zonguldak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Muharrem Erdem ile telefonla irtibata geçti.



 



Görüşmede Günay Erdem’den; “Zonguldak’ta yoğun bakım ünitemiz dolu. Sizin için yoğun bakımdan yer mi boşaltacağız” şeklinde cevap aldı.



Bunun üzerine Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nu arayan EGD Başkanı Günay’ın görüşmesi üzerine, 10 dakika içinde Halil Günay için ambulans geldi ve Zonguldak’a sevki gerçekleştirildi. Burada yoğun bakımda 35 gün yaşam mücadelesi veren Günay yaşam mücadelesini kaybetti.



Bu durum, Ereğli Devlet Hastanesi’nde yapılan ihmalleri ve hastalara karşı yapılan duyarsızlığı gözler önüne seriyor. Bu kimlerin ayıbı? Bu ihmalde kimler rol oynuyor? Bütün hastalara aynı şekilde mi davranılıyor? Üst makamlar aranmadan ambulans gelmesi mümkün değil miydi? Yetkililer hasta yakınlarına verdikleri cevaplarda üslup sorunu mu yaşıyor?



Bütün bu sorular karşısında, önümüzdeki günlerde Ereğli Devlet Hastanesi ile ilgili tüm gerçekleri gözler önüne sereceğiz.
Editör: TE Bilisim