Zonguldak Belediye Meclisi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında olağanüstü toplandı.  Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddesinin okunmasıyla başladı. Gündemde yer alan Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutların ve halkın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis etmek Barış Pınarı Harekatına destek olmak amacıyla meclis üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile birlikte olağanüstü toplandı. Zonguldak Belediyesi tarafından toplantıya katılanlara Türk Bayrakları dağıtıldı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Belediye Meclis Üyelerinin hazırlamış oldukları ortak hazırlanan basın bildirisini okudu. 

ORTAK BİLDİRİSİNİ SELİM ALAN OKUDU

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın okuduğu ortak bildiri şu şekilde: "Ülkemiz, PKK/PYD/YPG ve DAEŞ terör örgütlerinin Fırat’ın doğusundaki varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini tesis etmek, bir barış koridoru oluşturarak Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Özellikle bilinmelidir ki Barış Pınarı Harekâtı Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü; sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güven vadetmektedir. Kimse Barış Pınarı Harekatı’nın arkasında başka bir plan aramaya heveslenmemelidir.

“Bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Türk halkı için söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin derinliklerinden bugüne Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün söylediği gibi “yurtta barış dünyada barış” ilkesi önceliğimizdir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacaktır. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin Barış PınarıHarekâtı ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şuanda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türkiye halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede, Zonguldak Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Barış Pınarı Harekâtının başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakâr askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.Vatanımızın güvenliği ve milletimizin huzuru için şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bütün temennimiz Barış Pınarı Harekâtında görev alan Kahraman Mehmetçiğimizin yurdumuza sağ salim dönmesidir. Allah yar ve yardımcımız olsun'' DEV TÜRK BAYRAĞI İLE ASKER SELAMI VERDİLER Ardından Belediye Başkanlığı girişinde dev Türk Bayrağı açılarak asker selamı verildi.



 

Editör: TE Bilisim