Zonguldak Özel Halk Otobüsleri 22 Ekim tarihinde ihale edilmesine rağmen seferlerin hala başlamaması ihaleye ilişkin bir takım iddiaları da gündeme getirdi.

En çok şikayetin Özel Halk Otobüslerinin geldiğini her fırsatta dile getiren Zonguldak belediye Başkanı Ö. Selim Alan, Mart ayında başlayan pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren Özel Halk Otobüsleri’nin tek taraflı sözleşmeyi fesih etmesine izin vermişti.

Ardından 22 Ekim 2020 tarihinde Özel Halk otobüsleri ihalesi yapıldı. Yapılan ihaleyi 36 aylık kira bedelini 410 bin lira teklifi ile SED Otomotiv kazanmıştı.

Firma 30 günlük ihale süresini doldurmasına rağmen hala seferlere başlamadı.

Araçlar tutanakta var, gerçekte yok!

İddiaya göre; Özel Halk Otobüsleri için kurulan komisyon usulsüz bir şekilde firmaya ek olarak 15 gün daha süre uzatımı verdi.

Uzmanlar, Özel Halk Otobüsleri için kurulan komisyonun 30 gün sonunda ihale şartnamesinde yazan nitelik ve sayıdaki otobüslerin incelemesini yaparak eksiklikleri tespit etmek olduğunu, ek süre vermeye yetkisinin olmadığını ifade ederken, otobüslerin Zonguldak’a getirilmiş gibi gösterildiğine dair tutanak tutulduğu iddia ediliyor.

Alan’ın açıklama yapması bekleniyor

Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın kendi hazırladığı ihale şartnamesine uymadığını, usulsüzlük yaptığı iddia edilirken, Başkan Alan’ın kamuoyuna bir açıklama yaparak aydınlatması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim