Ak Parti camiası Zonguldak’ta son günlerde ortaya atılan iddialarla çalkalanırken, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim ve Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun Tempo Gazetesine konuştu.

Telefonla görüştüğümüz Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, ortaya atılan iddialara tepki göstererek, “Bizim derdimiz de davamız da Zonguldak. Bu şehir için yapılacak projelerimiz, hizmetlerimiz var. 10 yıl aradan sonra belediyeyi kazanmışız. Genç bir belediye başkanımız var. Zonguldak’a hizmet etmek için çaba sarf ediyor, koşturuyor. Şimdi biz hizmet mi edeceğiz, bunları mı tartışacağız. Biz teşkilat olarak, Zonguldak’a yapılacak hizmetler için belediye başkanımızın yanındayız. Yapılacakları birlikte yapacağız. Ben Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan’ın, iddia edildiği gibi bu tür girişimlerin içinde olduğuna asla ihtimal vermiyorum” dedi.

Gazetelerde gündeme gelen iddialarla ilgili bizzat görüştüğümüz Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise yeni belediye başkanı seçildiğinin altını çizerek, “İl Başkanımız Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanımız Mustafa Çağlayan ile birlikte seçim sürecinde beraber çalıştık, beraber koşturduk ve sonuç olarak Zonguldak Belediyesi’ni 10 yıl aradan sonra kazandık. Zonguldak’ın dağ gibi birikmiş sorunları var. Hizmete yıllarca aç kalmış. Ben aldığım sorumluluğun farkındayım. Ne il başkanımızla, ne de ilçe başkanımızla bir sorunumuz yok. Hep birlikte kentimize hizmet etmenin gayreti ve çabası içindeyiz. İddia edildiği gibi hiçbir girişimin ve oluşumun içinde değilim. Benim tek derdim var o da Zonguldak’a, Zonguldaklılara en iyi hizmeti vermek. Kentin önünü açacak projeleri bir an önce hayata geçirmektir. Ben bu iddialara kafa yormuyorum” diye konuştu.

Diğer taraftan dün bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ise birlik-beraberlik vurgusu yapmış ve iddialarla ilgili de, “aramıza nifak sokmaya çalışanlar, avuçlarını yalar” demişti.

Editör: TE Bilisim