Zonguldak’ta esnaflık yapan Kemal Kılıç, TTK’nın işçi alımı için yapılan Noter çekilişinin hileli olması nedeniyle mahkemeye başvurmuştu.  9 Mart 2016 yapılan ve kura çekiminin hileli olduğunu iddia eden esnaf Kılıç, olayın birinci yıl dönümünü yaş pasta keserek protesto etti.



Geçen yıl 9 mart 2016 yılında yapılan ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna 6 şoför, 4 meydan işçisi, 1 aşçı ve 1 iş makinası operatörü olmak üzere toplam 12 kişi alınması ve hükümlünün belirlenmesi 2. Noter huzurunda çekilişle belirlenecekti.



Yapılan kura çekiminde topların hileli çıkması nedeniyle kura iptal olmuştu. Kuranın İptal olmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen ihale komisyonunun ve 2. Noter’in gerekli cezayı almamasına tepki gösteren esnaf Kemal Kılıç,“ 9 Mart 2016 yılında yapılan mahkum alımı ile ilgili aradan 1 yıl geçti. Noter huzurunda olan çekiliş esnasında toplardan 6 topun çift taraflı numaralar olması nedeniyle iptal edilmişti. Bu iptal olması olan toplar ise şöyle, 118 -13, 116- 1, 134-34, 117- 1, 111 -11, 151-1’dir. Aradan 1 yıl geçti, en kısa zamanda görevi kötüye kullananların mahkeme karşısında cezalandırılmalarını istiyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konu ile ilgili duyarlı oldukları ve yakından takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Enerji Bakanına da teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bu 2. noterin hala görevinin başında olduğunu, ve bu noterin ihale komisyonunun cezalandırılmalarını istiyorum. Bu gün tam bir yıl oldu, bu yüzdende pasta keserek 1. Yılı da kutlamak istedim. Belki ne demek istediğimi anlar diye konuştu.
Editör: TE Bilisim