Zonguldak Belediye Denetim Kurulu Raporlarına yansıyan Özel Kalem Müdürlüğü doğrudan temin ihalelerinde yaşanan evrakta sahtecilik olayında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Serkan Aycı ve eşi Pelin Aycı’nın sahibi olduğu Aycı Promosyon ve Fikir Ajans şirketinin doğrudan temin yoluyla Zonguldak Özel Kalem Müdürlüğü ihalelerinde yaşanan ve Denetim Kurulu Raporlarına yansıyan ciddi iddialarla ilgili 3. firma harekete geçti.

CHP grubunun ortaya çıkardığı usulsüz ihalelerden haberi olmayan ancak ihaleye teklif verdiği resmi kayıtlarda görünen Zonguldaklı bir firma, olaydan basından haberi olduktan sonra yasal haklarını aramak amacıyla harekete geçti.

Yaklaşık 800 bin liralık bir bütçe ile doğrudan temin işlerin usulsüz bir şekilde Aycı Promosyon ve Fikir Ajansa verildiği ihalelerde, 3. Firma adına sahte kaşe bastırıldığı ve evraklar arasında yer aldı.

Basına yansıyan haberlerin ardından yasal karşısında hakkını arama girişimlerinde bulunan 3. Firma yetkilisinin Zonguldak Belediyesi’ne resmi bir dilekçe ile başvurarak hangi ihalelere teklif verdiğinin açıklanması için müracaatta bulunacağı ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Basına yansıyan usulsüz ihaleler nedeniyle Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan sessizliğini korurken, kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim