Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsleri, pandemi sürecinde yaşanan mali krizi gerekçe göstererek, Zonguldak Belediyesi’nden talep ettiği yardımı alamadığı içim tüm seferlerini durdurma kararı almış 14 Eylül tarihinde de sözleşme fesh edilerek Zonguldak Halkı Özel Halk Otobüslerinden yararlanamamıştı.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ile firma arasında yaşanan krizin faturası vatandaşa çıkmış ardından da 22 Ekim tarihinde yeni ihale yapılacağı duyurulmuştu.

Bugün yapılan Özel Halk Otobüsü ihalesinde benzer şartlarda olmasına rağmen ihaleye katılım sağlayan firmaların şartları yerine getirebilmesi için öncelikle 22 özel halk otobüsünü hizmete sokması gerekirken, yeni hatlar açılması söz konusu olduğundan yüklenici firmanın ilave seferler ve yeni araçları da  bünyesinde bulundurması gerekiyor.

Bugün Belediye Encümen Salonu’nda yapılan iki firmanın girdiği ihaleye Mustafa Velioğlu'na ait SED Otomotiv ile Erdinç Kargidan'a ait Erkar Firması girdi. İhaleyi 36 aylık kira bedelini 410 bin lira olarak teklif eden Mustafa Velioğlu'na ait SED Otomotiv kazandı. 

İhalenin resmi sonucunu ihale komisyonu açıklayacak.

Zonguldak Belediyesinden yapılan açıklamada ise İhlenin onaylanması için Belediye Başkano Selim Alan'ın imza atması gerektiği sonrasında ise ihaleyi alan yüklenici firmanın istenilen şartları yerine getirmesi gerektiği belirtilerek, 'Öncelikli olarak Belediye Başkanımızın onay vermesi gerekiyor. Ondan sonraki süreçte de, ihaleyi alan firmanın şartları yerine getirmesi gerekiyor. Yani hizmeti verebilecek şartlara uygun hale getirebilmesi gerekiyor. Tabi bunlar şuan ihale aşamasında, verilen tarihler var, alınacak otobüs sayıları var. Otobüste olması gereken şartlar var ve bunların yerine getirilmesi gerekiyor. Firmanın 22 otobüsü olması gerekiyor. Bununla ilgili ileriye dönük aksaklık olmaması için arttırmaya da gidilebilir. Hizmet yeterli gelmediği takdirde takviye yapılacak” dedi.

Editör: TE Bilisim