Zonguldak Belediyesi Denetleme Kurulu Raporlarına yapılan ihale usulsüzlüğü yansıdı.

Bir önceki CHP’li Başkan Muharrem Akdemir döneminde 400 bin TL olan Özel Kalem Müdürlüğü harcama kalemi AK Partili Belediye Başkanı Ö. Selim Alan döneminde 910 bin lirayı bularak iki kat artarken, doğrudan temin ihalelerde yapılan usulsüzlük Denetleme Kurulu Raporlarında yer aldı.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri tarafından tespit edilen ihale usulsüzlüğünde daha önce AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Serkan Aycı’ya ait Aycı Promosyon şirketinin ihaleleri hülle yolu ile aldığı ortaya çıkarken, 3. firma olarak Zonguldak’ta fotoğrafçılık yapan bir dükkanın sahte imza ve sahte kaşesi bastırılarak dosyaya teklif olarak konduğu belgelendi.

Serkan Aycı’ya ait Aycı Promosyon şirketi ile eşi Pelin Aycı’ya ait Fikir Ajans şirketinin Zonguldak Belediyesinden defalarca doğrudan temin yolu ile ihale aldığı 2019 yılı Denetleme Kurulu Raporlarında yer aldı.

Dorudan temin ihalelerde 3.’cü firma olarak da Zonguldak Gazipaşa caddesinde bulunan bir fotoğrafçı dükkanının kaşesinin yaptırılarak ihalesi dosyasına konduğu haberlerinin yerel basında yer alması karşısında dükkan sahibi Zonguldak Belediyesi’ne resmi bir dilekçe vererek Belediye’nin hangi ihalelerine teklif attığını sordu.

Sahte kaşe ile ihale aldılar

CHP’li Meclis Üyeleri ile görüşen fotoğrafçı dükkanı yetkilisi CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir döneminde Zonguldak Belediyesi’nde fotoğraf çalışması yaptığını ancak AK Parti döneminde Belediyeye iş alamadıklarını iddia etmesi üzerine Zonguldak Belediyesine resmi bir dilekçe ile katıldığı ihaleleri sordu.

Denetleme Kurulu Raporunu hazırlayan CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ise, 3. firma olarak ihale dosyasında bulunan tekliflerin nedense çok fahiş fiyatlarla dosyada yer aldığını ve hiçbir ihaleyi almadıklarını, firmanın kullanıldığını iddia ettiler.

CHP ihale yolsuzluğunu yargıya taşıyor

Paravan şirketler ve hülle yoluyla AK Parti Merkez İlçe Eski Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Aycı’ya verilen doğrudan temin ihalelerde yaşanan usulsüzlük hakkında açıklama yapan Zonguldak CHP Grup Sözcüsü Doktor Atınç Kayınova, CHP’li iki Meclis Üyesinin ortaya çıkardığı ihale yolsuzluğunu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

2.’ci bir sahtekarlık yapılmış!

CHP Grup sözcüsü Atınç Kayınova, “Bu kokuşmuşluğun, ben yaptım oldu zihniyetinin hesabını mutlaka soracağız. Parti adına hukuki hazırlıklarımız sürüyor. Sayıştay incelesin. Birinci dereceden akrabalık bulunan şahıslara verilen doğrudan temin ihalelerle, alımlarla aynı zamanda kamu zararı do ortaya çıkıyor. Ayrıca paravan şirketlerle alınan bu ihalelerde, hiç haberi olmayan, daha önce Belediyeye yasal olarak iş yapan bir firmanın da kaşesi farklı bir düzenek ile bastırılarak ikinci bir sahteciliğe yol verilmiş. Arkamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var, nasıl olsa bize soruşturma açılmaz diyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Hukuk önünde bunun hesabını sonuna kadar vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim