AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar bir gazetecinin sorusu üzerine “8 Bin işçi çalışan kuruma 4 bin işçi alınır mı?” diyerek TTK’ya işçi alınmayacağını ima etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) üretimi artırmak gibi bir planının olup olmadığından haberinin olmadığını belirten Hamdi Uçar’ın açıklamaları şaşkınlığa neden olurken, iktidar milletvekillerinin Zonguldak’a bakışını ortaya koydu.

Murat Altay’ın her sabah hazırlayıp sunduğu ‘güne Merhaba’ progamına telefon ile katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Kömürün şu anda altın çağını yaşıyor. 380 doları gördü, Rusya-Ukrayna savaşı bunu etkiledi. Çimento fabrikaları da kömüre ihtiyaç duyuyor, kömüre bu kadar ihtiyacımızın olduğu bir dönemde biz neden üretmiyoruz neden işçi açıkları giderilmiyor” sorusuna şöyle yanıt verdi;

TTK'nın taşkömürü üretimini arttırması ve kuruma işiçi alınması konusunda şunları sözlerine ekledi; ''Türkiye taşkömürü kurumunun üretim hamlesi atağı var mıdır yok mudur projeleri var mıdır bilmiyorum. Son dönemlerde yaşamış olduğumuz enerji krizine bağlı olarak da TTK'nın üretimini arttırması gerek, fiyatlar yüksek. Projeler üretilmesi lazım ama gündeme gelen durum şu; mevcut konumumuzla üretimimizi nereye taşıyabiliyoruz ona bakmak lazım. Söylenen şu; ”Norm kadro bu kadar 2000 işçi daha alsak şu olur…” hatta zaman zaman bilgi kirliliği oluşuyor. Diyorlar ki 'TTK'ya 4 bin işçi alınacak.' 8 bin işçinin çalıştığı yere 4 bin işçi alınır mı? Burada vatandaş bir umut bağlıyor, bunu takip ediyor, gerçekleri konuşmak lazım. Bu durumla ilgili, 'kurumun ve yetkilileri ve sendika kanaatinde bir çalışma yapar, proje hazırlar, şu kadar işçi ile şu kadar üretim yaparız der' ve konuyla ilgili çalışma yapılır. Genel müdürümüz ile üretimin arttırılması için istişare ediyoruz. Bizden talep olursa bu konuda bunları takip ediyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilisim