İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen 4 aralık Madenciler Günü’n kutlarken, önemli bir çağırı da bulunarak Zonguldak’ın, TTK’nın ve Özel Madenciliğin geleceğine odaklanarak sorunları çözmek zorunda olduklarını söyledi.

TTK’nın mevzuat değişiklikleri yapılarak küçültüldüğünü ifade eden Erkmen, “TTK özelleştirilecek, satılacak algısı ile kentin morali bozulmamalıdır. Özel Saha sahiplerinin Rödövans bedelleri bir kez daha gözden geçirilerek yatırıma teşvik edilmelidir” dedi.

İYİ Parti İl başkanı Yavuz Erkmen’in açıklaması öyle;

Bugün 4 Aralık Madenciler Günü. Maden deyince Zonguldak, Zonguldak deyince aklımıza önce Taşkömürü geliyor. Bu açıdan kömürün ve Zonguldak’ımızın geleceği madenciliğe bakış açımızla şekilleniyor. Bizler bugün tüm kaybettiğimiz maden şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anarken, üretimde olan arkadaşlarımıza kazasız, belasız sağlık içinde üretim diliyoruz. Gün geçtikçe değerlenen Taşkömürümüzün kıymeti daha da artıyor. İş güvenliği sağlanarak TTK’daki işçi açıkları giderilerek, modernizasyon yatırımları yapılarak üretimin arttırılacağı, bununda Zonguldak ekonomisine katkıları ortada dururken yoğunlaşacağımız hususlar bunlar olmalı. Özel sektördeki arkadaşlarımızın üretimleri teşvik edilirken rödevans ücretleri bir kez daha gözden geçirilerek makul seviyelere çekilip, yatırımcıların önü açılmalıdır. TTK’da atıl yatırım veya bir iki yıl içinde atıl duruma düşen, kuruma mali yük getiren (Lavar örneğinde olduğu gibi vb) yatırım kararlarından kaçınılmalı sanki işçi alınmayarak, TTK mevzuat değişikliği yapılarak bilerek küçültülüyor, özelleşecek, satılacak algısıyla kentin morali bozulmamalıdır. Varlık fonuna devredilen kamu kamu madenciliği içinde, TTK’nın durumu tarafımızdan özellikle takip edilmektedir.

Her zaman söylediğimiz gibi Zonguldak’ta sektör çeşitlemesi olmalıdır ve gereklidir. Ancak hiçbir zaman Taşkömürünün ana sektör olduğu unutulmamalıdır. Madenci mutlu ise, Zonguldak mutlu. Zonguldak mutlu ise Türkiye mutludur. Amacımız sağlık içinde daha çok istihdam, daha çok üretim olmalı, buna yönelik önlemler süratle alınmalıdır. Öncelikli de üretim işçisi.

Madenciler Gününde bir kez daha tüm sektördeki arkadaşlarımıza sağlık, huzur kazasız belasız üretimler diliyor, maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Editör: TE Bilisim