Ani bir kararla MHP İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Metin Soydaş, istifasının perde arkasını anlattı.

24 Haziran da yapılan genel seçimlerde MHP Milletvekili Adayı olan Hamdi Ayan’ın tekrar İl Başkanlığı görevini almak amacıyla partiye zarar verdiğini açıklayan Metin Soydaş, “Hamdi Ayan’a hakkımı helal etmiyorum” dedi.

İşte o açıklamalar…

Partime Zarar Vermemek İçin İstifa Ettim

 “Hamdi Ayan’ın milletvekili seçimleri döneminde merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy ve Hamdi Ayan’ın çalışmadığını Genel Merkez’e rapor ettim. Biz önceki dönemlerde çok daha fazla oy alırken bu süreçte oy kaybettik. Partiye ve teşkilata en çok zararı verenler bunlardır. Arkamdan iş çevrilmeye başlandı. Niyazi Kıransoy, Varol Demirköse ve Hamdi Ayan'ın talimatları ile istifa furyası başlatılmak istendi. Teşkilata daha fazla zarar gelmesin diye görevimden istifa ettim”

Bana Açık Bir Mesajdır

“Şuanda İl Başkanlığından istifa ettim. İstifa etmeden önce yöneticiler istifaya zorlanmıştır. Bunu yaptıran da Hamdi Ayan’dır. Ben o göreve İl yönetiminin oyları ile gelmiştim. Yeni il başkanının da oy birliği ile seçilmesi gerekir. Vekâlet eden Varol Demirköse’de Hamdi Ayan’ın akrabasıdır. O mevkiye gelmesi için 8 yöneticimin Genel Merkezi aradığı söylenmiş ama hiçbir yöneticim aradığını kabul etmemiştir. Bunu yaptıran da Hamdi Ayan’dır. Bu apaçık bir şekilde teşkilatı yok saymaktır bana verilen bir mesajdır”

Sen istifa Et Görevi Almaya Geliyorum

“Geçtiğimiz 3 aylık süre içerisinde Hamdi Ayan milletvekili seçilemediği için tekrar il başkanı olmak istedi. Ancak Genel Merkez’in talimatı açıkça il başkanlığı görevime devam etmem yönündeydi. Görevimi bırakmadım. Hamdi Ayan “Mengen’deyim geliyorum. Basını ve teşkilatı topla istifanı et. Ben de görevi devralayım” dedi. Genel Merkezi yok sayamayacağımı söyleyerek o süreçte istifa etmedim. Daha sonra bu süreç gelişti. Hakkımı tüm partili dostlarıma üyelerime ve yöneticilerime helal ediyorum ama Hamdi Ayan’a hakkımı helal etmiyorum” dedi

Editör: TE Bilisim