Yağmacılar görev başında! Olay örtbas edildi!

KYK Zonguldak Öğrenci Yurdu’nu yağlamadığı suçüstü yapılan personelin halen aynı görevde çalıştığı ve idari Soruşturma açılmadığı ileri sürüldü. İl Müdürü Hakan Yüksel’in sözde baskın yaptığı ancak hırsızlık olayını örtbas etmeye çalıştığı iddia edildi.

2 Ağustos 2022 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) kampüsu içinde yer alan KYK Zonguldak Öğrenci Yurdu, görevli personel tarafından yağmalanmış, sözde Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel tarafından basıldığı kamuoyuna yansımıştı.

Malzeme çalanlar aynı görevde çalışıyor!

Yurtta görevli temizlik personeli, teknisyen ve bir güvenlik görevlisinin aracında yakalanan nevresim, deri koltuklar, temizlik ürünleri gibi yurda ait malzemeleri çalarken yakalanmalarına rağmen bu personeller hakkında idari soruşturmanın açılmadığı ve halen aynı görev yerlerinde çalıştıkları ileri sürüldü.

İl Müdürü algı yarattı, şov yaptı, olayı örtbas etti iddiası!

Olayın kamuoyuna yansıması ile İl Müdürü Hakan Yüksel’in “baskın” düzenlediği algısı ile durumu kurtarmaya çalıştığı öne sürülürken, olay günü A.S.S adlı temizlik görevlisinin aracında demir profil ve yurda ait hurdaların aracında yakalanmasına rağmen “Bloktan bloğa taşıyorum” savunması karşısında gitmesine izin verildiği iddialar arasında yer aldı.

Güvenlik görevlisi olarak çalışan E. T.’nin ise olay günü aracında yurda ait masa olmasına rağmen İl Müdürü Hakan Yüksel’in bu personelin gidişine izin verildiği, uzun zamandır bir çok personelin evine yurt malzemesini göz göre göre taşıdığı, İl Müdürü Hakan Yüksel’e ise ihbar edilmesine rağmen hırsızlık olaylarına sessiz kalmayı tercih ettiği önü sürüldü.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın göreve getirdiği bürokratlar arasında yer alan Hakan Yüksel’in İl müdürlüğünün devam etmesi amacıyla olaylara seyirci kaldığı da ileri sürülüyor.

Yurt malzemelerinin görevli personel tarafından araçlarıyla peyderpey çalınması olayı ile ilgili Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlatması ile bir çok görgü tanığının tanıklık edeceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim