Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece saatlerinde Kovid-19 (yeni Corona virüsü) salgınına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında kameraların karşısına geçen Koca, “Çin’in Vuhan kentinde bulunan tam 90 gün önce ortaya çıkan yeni Corona virüsü başka birçok ülkeye buluşmasına, küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşu ülkeler bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadı.

 Bizim strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiçbir şekilde azalmadı. İnsanların ülkeden ülkeye hareket olduğu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil” dedi.

‘BİR VATANDAŞIMIZIN TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI’

 Bu an burada olmamın nedeni bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır diyen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: * Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde Corona virüsü şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. * Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa’dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. * Hasta mahremiyeti korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Tanı erken konulmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Ülkemiz yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin her bir yerinde görülme ihtimale karşı sağlık personeli hazırlığını bitirmişti.

Editör: TE Bilisim