Zonguldak Çınartepe Mahallesi Tuna Sokak’ta yıkılmak üzere olan elektrik direğinin bu güne kadar yapılmaması mahalle halkını isyan ettirdi.

16 Aralık 2021 tarihinde aşırı yağış nedeniyle elektrik direğinin bulunduğu toprak alanın kaymasının ardındın bölgeye giden EnerjiSA ve Zonguldak Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin bu güne kadar hiçbir önlem almaması mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Fatih İlköğretim Okulu yolunda bulunan devrilmek üzere olan elektrik direğinin yerel basında yer almasının ardından her iki kurumdan ekiplerin geldiğini belirten mahalle halkı, EnerjiSA yetkililerinin büyük elektrik direğini çevrede bulunan ağaçlara tel ile bağladığını, daha sonra gelerek çalışma yapacaklarını ancak bu güne kadar kimsenin ilgilenmediğini söylediler.

‘Çocuk gibi kandırılıyoruz’

Evlerinin ve öğrencilerin tehlike altında belirten mahalle sakinleri, “Çocuk gibi kandırılıyoruz. İllaki birilerinin canı mı yanması gerekiyor. Koskoca elektrik direğini çevrede bulunan ağaçlara uyduruk tellerle bağladılar. Buldukları çözüm bu mu? Her yağışta toprak kayıyor, kaydıkça direk eğriliyor. Zonguldak’ı yönetenlerin ayıbıdır bu” diyerek tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim