İncivez Çaybaşı sokakta bulunan yeşil alan, Secaattin Gonca döneminde planlara “ Okul tesis alanı” olarak işlenmişti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yeşil alan üzerindeki “Okul Tesis Alanı”nı hazine arazisine kaydırarak yaklaşık 4.500 m2’lik alanın Ticari-Konut alanı olarak değiştirilmesi talebini Meclis gündemine almıştı.

İlk yapılan Belediye Meclisinde İmar komisyonuna havale edilen madde, yarın yapılacak olan Belediye Meclisi’nde oylanacak.

Ali Cengiz oyunu mu oynanacak?

Kamu menfaati olmayan, kişisel imar değişikliği talebinin yasalara göre Meclis’e getirilmemesi gerekirken, bu alan üzerinde Ali Cengiz oyunları oynanacağı iddia edildi.

AK Parti grubundan gelen tepkilerin önüne geçmek isteyen Başkan Alan, yarın yapılacak Meclis’te “red oyu” verilmesinin önüne geçmeyerek kamuoyunun da gazını alacak.

Ancak, yasal prosedürlere göre kişisel imar değişikliği talebi Meclis tarafından “red edilirse” bir sonraki adım için düğmeye basılacak.

Yeşil Alan üzerindeki “Okul Tesis Alanı” tahsisinin kaldırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Bölgede bir okula ihtiyaç yoktur” minvalinde yazı alınacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay alınacak ve yaklaşık 50 milyon liralık ticari-konut imar rantına zemin hazırlanacak.

Fakat gündeme alınan Kişisel İmar değişikliği Meclis tarafından “red” yerine oylamada “Dairesine iade” edilirse Bakanlık yolu kapanmış, konu bir daha meclis gündemine gelmeyerek rafa kaldırılmış olacak.

Belediye Başkanı Selim Alan, 50 milyon liralık imar rantı maddesiyle ilgili AK Parti’li Meclis Üyelerine “Rahat olun Meclis’te red edeceğiz” diyerek rahatlatmaya çalıştığı öğrenilirken, kamuoyunda karşılığı bulunan ve şaibeye bulaşmamış AK Parti’li Meclis Üyelerinin Ali Cengiz oyunlarına gelmemesi isteniyor.

Editör: TE Bilisim