Beton yığınları arasında kalan İncivez Çaybaşı sokakta 1587 ada, 19 nolu parsel üzerinde bulunan ‘Okul Tesis Alanı’nı dik yamaç bir hazine arazisine kaydırıp yerine ‘Ticari-Konut’ yapılmasını içeren kişisel imar tadilatını  Meclis gündeminin 9. Ve 10. Maddesine koydurması tepkileri de beraberinde getirdi.

Zonguldak’ın kişisel imar tadilatları ve değişiklikleri ile yaşanmaz bir hal aldığını tüm yetkililer dile getirmesine rağmen yıllar içinde Üniversite bölgesi olan İncivez Mahallesi’nde yüksek katlı binaların yapımına izin verilirken, nüfus ve yaşam yoğunluğu hiçe sayıldı.

Aralık 2019 yılının son haftası basın mensupları ile her Cuma biraraya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Kentsel Dönüşümle ilgili düşüncelerini paylaşırken,  “Biz bu yüzden 3 dönem istiyoruz. Şehrin menfaatleri her şeyin önünde. Kaygısı olanlarda var ama biz bir şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Zonguldak 81 il içinde en geri kalan illerden biridir, herkesin bir kabahati var. Bizim, vatandaşın, basının ve herkesin sucu var. O bu kabahatli diyerek oyun oynamayı bırakacağız. Kentsel dönüşüm olacak rahatsızlık duyanlarda olacak ama onlar rahatsızlık duyacak diye yapmayacak değiliz. Göstermelik iş yapma niyetinde asla değiliz’’ demişti.

Kentsel Dönüşüm konusunda vatandaşın, basının ve herkesin suçu olduğu vurgusunu yapan Başkan Alan’ın kişisel imar değişikliği talebini Meclis Gündemi’ne alması imar konusundaki samimiyetini ortaya koydu.

Editör: TE Bilisim