Zonguldaklı iş adamı Erdinç Kargidan, Eren Enerji’nin önce halka verdiği sözleri tutmadığını şimdi de yerli firmaları bitirdiğini söyledi.

Zonguldak’ta kömür üretimi ve taşıma işi yapan Erdinç Kargidan, “Termik Santralleri kuranlar yöre halkına verdikleri sözleri tutmadıkları gibi, Zonguldak’ın yerli firmalarını da bitiriyor. Eren Enerji Personel taşıma işini Bitlisli Vahit Kiler’e verdi. Türkiye’nin zengin siyasetçilerinden Bitlisli Vahit Kiler’e benim firmamı ve çalışanını yedirmeyin!” çağrısında bulundu.

İşte Erdinç Kargidan’ın o açıklaması;

KARNIMIZ TOK AMA İTİRAZIMIZ VAR!

Bölgemize Termik Santraller kurulurken, oluşacak sağlıksız ortama tepki gösteren halkımıza etkili ve yetkililer, tüm önlemleri alacaklarının sözünü verdiler.

Bunun yanında;

Yörenin genci işe girip çalışacak, yerli kömür kullanılacağı için üretim artacak, TTK ayağa kalkacak, göç tersine döneceğini anlattılar...

Bizler de yörenin girişimcileri olarak elimizde avucumuzda ne varsa bir araya getirip Eren Enerjinin yan işlerini kusursuz yapmak için firmalar kurduk.. Bu günlere kadarda başarı ile getirdik..

Şimdi ise; Termik Santralleri kuranlar yöre halkına verdikleri sözleri tutmadıkları gibi, Zonguldak’ın yerli firmalarını da bitiriyor. Eren Enerji Personel taşıma işini Bitlisli Vahit Kiler’e verdi.

Türkiye’nin zengin siyasetçilerinden Bitlisli Vahit Kiler’e benim firmamı ve çalışanını yedirmeyin! Çünkü Bitlislinin bu kente ekonomik bir faydası olmayacaktır. Yörenin insanı ile sosyal dayanışma içinde hiç olamaz. İşsiz bir insanımız gidip bir yabancıdan iş isteyemez.

Ömrümüz Zonguldak’a hizmet etmekle geçti. Yine gönül rahatlığı ile işimizi kusursuz yapmaya hazırım. Siyasetçiler kendi şehrinin iş insanına farklı siyasi görüşte de olsa sahip çıkmalı,asla sırtını dönmemelidir.

Asla unutulmasın, ben bu yörede yerli bir firma sahibi olmasaydım; Yüzlerce insan yanımda çalışamaz, otuzun üzerinde öğrenci burs bulamaz, garibanın çocuğunun kış günü sırtında montu olmazdı. Elliye yakın yoksulun evinin duvarında tuğlam, çatısında kiremidim var benim.

Siz bana değil; aslında yöremin insanına ihanet ediyorsunuz, ama farkında değilsiniz.

Beni “doğulu dayanışması” ile Türkiye’nin zengin siyasetçilerinden Bitlisli Kiler’ e yedirtmeyin. Siyasi partiler iktidarları kaybedip gider, siyasi partilerin yarattığı zenginlerde o iktidar ile biter gider.. Ancak kardeşinizin evi de,varlığı da,mezarı da burada kalır.

Yaşadığım sürece Zonguldak’ımızın kömürü de bizim, tozu, toprağı çamuru da,bacasından çıkan dumanı da, sırtında ceketi olmayan fakirini de bizim bildik. İnsanımıza yabancı olanlar bunları bilemez, göremez, anlayamaz.

Siz sadece bir firmanın işini elinden almıyorsunuz! Siz bu yörenin dayanışmasını, sosyal yapısını da yok edip, bitiriyorsunuz.

Editör: TE Bilisim