MHP İl Başkanı Varol demirköse ^Aralık Engelliler günü dolayısı ile yayınladığı yazılı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi.

Demirköse; 'Halkımız İŞKUR tarafından yapılan TYP kapsamındaki belirli süreli işlere akın etmekte ancak bu alımlarda da tereddütler şaibeler hakkında duyumlar bulunmaktadır. Asillerin ve yedeklerin tamamı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde kura ile yapılmalıdır.' dedi.

Demirköse'nin gündemi değerlendirdiği açıklaması şöyle; 

'Peygamber Ocağımız Kahraman Ordumuz bizim başımızın tacıdır. HDPKK ile yakın olan, PKK destekçisi Selahattin DEMİRTAŞ’ı terörist kabul etmeyen, ABD Başkanı Seçilen Biden’den yardım isteyen, CHP ye oy vermeyen öğretmenleri aşağılayan CHP nin kahraman ordumuza “Satılmış” ifadesi kullanması şerefsizliktir ve CHP bütün bunların hesabını verecektir.

3 Aralık Engelliler Günü vesilesi ile,

Düşmez kalkmaz bir Allah'tır. hepimiz bir engelli adayıyız. Hep birlikte engellere takılmadan engelli kardeşlerimizin hayatlarını her konuda kolaylaştırmak için sonuna kadar çalışacağız.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü için alınan tedbir kararları açıklanmıştır. Risk yüksek olup bütün halkımızın bu kurallara uyması şarttır.

            Salgının ilk döneminde Zonguldak 30 büyük şehir ile birlikte anılmış biz o dönem bu süreç normalleşince Zonguldak unutulmasın demiştik.

            Bugün Zonguldak yine risk altındadır.

            Zonguldak Maden kentidir.

            Zonguldak santraller bölgesidir.

            Zonguldak’ta Demir-Çelik fabrikası bulunmaktadır.

            Zonguldak göğüs ve meslek hastalıkları bakımından yoğun ve riskli bir şehirdir.

            Bütün bu olumsuz etkenler dikkate alındığında, Zonguldak’ta sağlık çalışanları kadrosu yeterli değildir.

            Bu olumsuz etkenler dikkate alınmalı ve Zonguldak’a Sağlık çalışanları kadrosuna mutlaka takviye yapılmalıdır.

           

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Kentsel Dönüşüm kapsamında yatay mimariye uygun projelerle her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek için canla başla çalışıyor.

Zonguldak’ta da kentsel dönüşüm olarak sürekli bina yapımı var.

Zonguldak’ın 2.derece deprem riski taşıması ve Zonguldak’ın maden kenti olma özelliği dikkate alınmıyor.

Coğrafi yapı gereği alan az diye az alana çok katlı binalar yapılması doğru değildir ve büyük risktir.

Coğrafi yapı uygun değilse, binaları uygun yere yapmak gerekir.

Bu sayede şehirde genişlemiş ve kaydırılmış yayılmış olur.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve Belediyelerin bu konuda ciddi bir çalışma yapması şarttır.

Medya, halkımızın özgür, tarafsız ve gerçek haber alması için en güçlü, etkin ve doğru kaynaktır. Ancak medyamız ne yazık ki sabote edilmektedir.

Canla başla samimiyetle görev yapan medya mensubu kardeşlerimizin haberlerinin altına sahte isimler ve sahte hesaplar ile fitne, dedikodu, yalan içeren ortalığı kargaşaya sokan halkımızı yanıltan, kişilerin özel hayatına müdahale eden yorumlar yapılmaktadır. Bu yorumlar yüzünden halkımız medyadaki haberlere itibar etmemekte, gerçek olaylardan uzak ve habersiz kalmaktadır.

Medyamız, yayınladıkları haberlerin altına ismini kimliğini gizleyenlerin yorumlarını yayınlamazsa kötü niyetlilere fırsat verilmemiş ve halkımızın gerçek doğru haber alması sağlanmış olur.

Tavsiyemiz; kimliğini gizleyenlerin yorumları yayınlanmasın, kötü niyetlilere fırsat verilmesin.

Akşam yasaklara az bir zaman kala, elinde av tüfeği ile bir şahıs yanında sopalı insanlar, çarşı ortasında araçtan iniyorlar “hangi kahve diye” soruyorlar bir sokağa giriyorlar kısa bir süre sonra silah sesi, kavga, arbede, bir müddet sonra emniyet güçleri geliyor.

 155 aranmadan, şikayet gelmesine gerek kalmadan mobese kameraları 24 saat izlenerek olaylar en kısa zamanda çözülmelidir.

Ayrıca acil çağrıda ilgili yere ulaşıncaya kadar zaman kaybedilmektedir.

COVİD-19 tedbirleri kapsamında hizmet sektöründe kısıtlamalar olmuş kahvehaneler şimdilik kapatılmıştır.

Buna rağmen Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında bile ruhsatsız kahvehaneler mevcut olup bunlar kumarhane olarak yasa dışı faaliyet göstermektedir.

Gece geç saatlere kadar hatta sabahlara kadar faaliyet gösteren, kavga kargaşa faciaya davetiye çıkaran aileleri sokağa döküp yuvaları yıkan bu ruhsatsız kaçak kahvehanelerin bir an önce denetlenip gereği yapılmalıdır.

Zonguldak’taki işyerlerinin ruhsatlarının mevzuatlara uygunluğu kontrol edilmelidir.

Kaçak işyerleri için vatandaştan şikayet beklenmeden gereği yapılmalıdır.

Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte ekonomide zor bir dönem yaşanmaktadır. Bu durum ne yazık ki ilimizde de kendini göstermektedir.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinin esnafımıza destek için talepleri Devletimiz tarafından olumlu değerlendirilip destek paketi sunulacaktır ancak bu süreç hızlanmalı ve esnafımızın yanında istihdam edilen kardeşlerimize de destek verilmelidir.

Bugün cebimizde kuruş olmasa bile mahalle bakkalımız manavımız pazarcımız esnafımız bize ekmek, çay, zeytin, peynir,sebze verir sahip çıkar.

Cebimizde para varken de biz esnafımıza sahip çıkmalıyız.

Halkımız İŞKUR tarafından yapılan TYP kapsamındaki belirli süreli işlere akın etmekte ancak bu alımlarda da tereddütler şaibeler hakkında duyumlar bulunmaktadır.

Alımlarda asiller kura ile yedeklerde ise kura olmayıp yetkililer tarafından belirlenmektedir. Bu yüzden de siyasiler müdahale etme çabasındadır.

Alımların şaibeye sebebiyet vermemesi ve adaletli olması için;

Asillerin ve yedeklerin tamamı kamuoyunun gözü önünde şeffaf bir şekilde kura ile yapılmalıdır.

Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.'

Editör: TE Bilisim