TTK’ya alınacak 1000 işçi kura çekilişinde Enerji Bakanı Fatih Dönmez salonda bulunan maden işçisi adaylarına sesleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bizleri büyük bir konukseverlikle ağırlayan Zonguldak, Bartın ve Karabük halkımıza, Heyecanınıza ortak olmak istedik. Sizlerle yeniden bir araya gelmekten, kucaklaşmaktan büyük bir memnuniyet duyurum. Bu gün verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Noter huzurunda yapılacak olan bu çekiliş son derece güvenilir olacak. Kalbiniz müsterih olsun. Madeni, madenciliği bu mesleğin kutsallığını en iyi bilen sizlersiniz. Çocuklarınızı buralardan kazandığınız paralarla okuttunuz, acılarınızda, sevinçlerinizle madenciliğin büyük bir payı oldu. Madencilik emeğin, alın terinin en kutsal karşılığıdır. Sizlerin emekleri bizlerin en büyük emanetidir. Bu emanete her zaman sahip çıkacağımız konusunda müsterih olsunlar. Emeklerinizin zayi olmaması için her türlü adımı attık, atmaya da devam edeceğiz. İş güvenliğinde en sıkı en katı kuralları getirdik. Risk gruplarına göre madenciliği 3 riskli gruba ayırdık. Habersiz ani denetimlerimizi her yıl artıracağız”

Bu yıl rekor üretim yapıldı…

Enerji Bakanı Dönmez, “101,5 milyon ton kömür üretimi yaptık. Rekor kırdık. Bu yeter mi? Yetmez. Türkiye büyüyor, daha çok üreteceğiz. 2019 yıl sonunda bu yakaladığımız ivmeyi daha fazla büyüteceğiz. Birileri çıkıp diyor ki, biz kömür üretilsin istemiyoruz. Biz sizin amacınızı biliyoruz. Gelin Zonguldak’a, Bartın’a kömür nasıl üretiliyor görün. Buradaki insanlarımız iş istiyor, istihdam istiyor. Peki siz ne istiyorsunuz. Türkiye dışa bağımlı olsun istiyorlar. Biz işimize bakacağız. Biz emri milletimizden alıyoruz" 
 

Editör: TE Bilisim