Zonguldak kamuoyunun aylardır izlediği AK Parti içindeki Milletvekili ve Belediye Başkanı arasındaki Merkez İlçe Başkanlığı birliktelik her ikisinin de ayrı adayı desteklemesi nedeniyle son buldu. Ancak tartışmalar bir türlü bitmedi.

AK Parti İl Başkanlığı’na Genel merkez tarafından yönetimiyle birlikte görevden alınan Metin Karaduman’ı getirmek isteyen Milletvekili Uçar ile Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, Merkez İlçe Başkanlığındaki isim üzerinde anlaşamadı.

Milletvekili Uçar, hemşehrisi Müteahhit Yusuf Ataman’ı isterken, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın gizli adayı Nazmi Şahin deşifre olmuştu.

Her iki isimde Zonguldak İl binasında yapılan temayülden çıkamadı.

Defolu adaylarla merkez İlçe Başkanlığı koltuğunun sahibi olmak isteyen Milletvekili Hamdi Uçar ve Belediye Başkanı Selim Alan’ın kendi aralarında da siyasi rekabet sürürken, Uçar’dan beklenmedik bir hamle geldi.

Karaman Belediye Başkanı Yusuf Alboğa’nın oğlu Ferit Alboğa’yı ‘B’ planı olarak sahaya süren Hamdi Uçar, kamuoyunda şaşkınlık yaratırken, geçmişteki iddialar tekrar gündeme geldi.

O iddialar detayları ile birazdan…

Editör: TE Bilisim