İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Suat Mısırlıoğlu Partisi’nin Afyon’da gerçekleştirdiği çalıştayı değerlendirerek Meral Akşener’in istifası ve Kurultay kararı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurultay’ın verimli geçtiğini söyleyen Mısırlıoğlu, Akşener’in istifasının ardından Kurultay’da tek aday çıkartılması için çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. “Tek adayımız Akşener’dir” diyen Mısırlıoğlu, Zonguldak’taki on delegenin de aynı fikirde olduğunu beyan etti. Mısırlıoğlu’nun açıklamaları şöyle:

 20 Temmuz’da Afyon’da gerçekleştirilen çalıştay toplantımız çok olumlu geçmiştir. Beklenildiğinden daha da olumlu olduğunu düşünüyorum çünkü ilk gittiğimizde birkaç il başkanı arkadaşımız bu çalıştayın çok da faydalı olmayacağını düşündüğünü ifade etmişti. Oradaki istişarelerde hem bu il başkanlarımız hem de partili yöneticilerimiz görüşlerini çok açıkça ifade ettiler. Görüş birliğine varıldı. İl bazında olan bazı şikayetlerimiz vardı, bunları dile getirdik. Bunların çözüleceğini ve parti içerisinde düzeni bozan, sosyal medyada parti aleyhinde yayınlar yapan, il başkanları aleyhinde çalışmalar yürüten kişilerin disipline verileceği konuşuldu. İl yönetimlerinin, örgütlerin devam edeceği ve eksik olan örgütlerin de tamamlanacağı noktasında görüş birliğine varıldı.”

 “Çalıştayın sonunda Genel Başkanımız’a yapılan bazı haksızlıklar vardı. Genel Başkanımız partinin kuruluşundan bu güne kadar olan bütün dönemin değerlendirmesini yaptı. En çok zoruna giden de kendisine ‘madam’ denmesi oldu. Bu terbiyesizliği yapan da sanırım genel idare kurulu üyesiydi. Sayın Akşener’in en çok canını sıkan da bu söyleme partiden hiç kimsenin cevap vermemesiydi. Orada istifa gibi bir ifade kullanmadı ama partiden ayrılacağını söyledi. Tabi biz il başkanları olarak önünü kestik, ikna etmeye çalıştık. Kurultaya kadar devam edeceğini ve kurultaya gidileceğini söyledi. Büyük ihtimalle Kurultay’da devam edileceğini tahmin ediyorum. Bu gün kişisel sosyal medya hesabından Kurultay’da aday olmayacağını beyan etti. Ben özellikle şunu söylüyorum: İYİ Parti Meral Akşener ile var oldu. Meral Akşener partinin başında olmadığı sürece bu partinin bir adım ileri gidemeyeceğini düşünüyorum.”

 “Genel Başkanımız’a tüm il başkanları ve genel merkez yöneticilerinin desteği var. Kendisini şu anda İstanbul’da ikna etmeye çalışıyorlar. Bizler de gitmeyi düşünüyorduk ama genel başkan yardımcılarımız şu anlık böyle bir şeye gerek olmadığını bize ilettiler. Ben inanıyorum ki Kurultay’da onun dışında aday çıkartılmayacak, kimsenin de aday çıkmaya cesareti olacağını düşünmüyorum. Kurultay’da imza toplanacak ve tek adayımız Meral Akşener olacaktır.”

 “Ben bunca zaman partiye hizmet etmiş, kurmuş, bu güne kadar destek vermiş, yanında olmuş insanları ve bu halkı Genel Başkanımız’ın mağdur edeceğini düşünmüyorum. Olası ki Genel Başkanlığa adaylığını koymadığı takdirde İl Başkanlığı’ndan istifa edeceğimi söylüyorum. Zonguldaktaki 10 delegemizden de farklı bir tavır çıkmayacağını düşünüyorum. Zaten biz görüştük, onlar da benzer bir tavır içerisindeler; üzüldüler. Bu on arkadaşımızla tek adayımız olarak Meral Akşener üzerine mutabıkız.”

Editör: TE Bilisim